MENI

Renault grupa uvodi pogon na vodonične gorivne ćelije u...

Na Kajmakčalanu

Od Beogarad do Kajmakčalana u novom Micubišiju L 200

28. 10. 2019. Comments (0) Views: 622 Industrija, Scania

Astra bogatija za tri nove Skanije na metan

Biti društveno odgovoran lako je reči, ali je potrebno biti dosledan i sa reči preći na dela. Upravo je višestruko dobro delo uradila s.r. Astra Beograd – Rušanj kupovinom tri tegljača marke Skanija koje pokreće metan, što je lep primer koji bi valjalo da slede i ostali, ako stvarno kane da se pridržavaju postulata sa početka priče. Prvo dobro je da će pomenuti minimalno zagađivati životnu okolinu, drugo je da će biti maksimalno bezbedni učesnici u saobraćaju, treće služiće za primer i drugima, četvrto je da su štedljivi itd.

Dragana Deljić i Zoran Bata Dimitrijević

Dragana Deljić i Zoran Bata Dimitrijević

– Dugo sam u transportu i stalno težim da posao kojim se bavim unapredim i učinim da stvarno ima odrednicu opšte dobro. Odluku o kupovini kamiona koji pokreće metan doneo sam davnih dana, ali mi je bilo potrebno za kog proizvođača da se odlučim. Zahvaljujući Dragani Deljić iz Skanije Srbija, koja je maksimalno profesionalno uradila prezentaciju, tačnije sve prednosti 13-litarskog gasnog motora, nisam imao mnogo dilema. Kako i u mojoj firmi maksimalno polažemo na profesionalnost, tako sam se odlučio za kupovinu prva tri kamiona, a u sagledivom periodu pazarećimo još 27 takvih, kako bi smo zaokružili flotu od 30 kamiona. Na taj način želimo da stavimo do znanja našim komitentima da smo firma koja prvenstvo radi na sebi kako bi maksimalno profesionalno pružala usluge, da smo društveno odgovorni i da vodimo računa o kvalitetu života i vazduha u zemlji u kojoj živimo – rekao je Zoran Bata Dimitrijević prvi čovek Astre.

Boce za metan - pogonsko gorivo

Boce za metan – pogonsko gorivo

Visoko moćno ekološko delovanje krasi 13-litarski gasni motor koji pokreće CNG. Pogodan je za prevoz na duge rute i za građevinu, ali i sa beskompromisnim kapacitetom za gradska područja. Snaga i obrtni moment prethodno dostupni samo u dizel motorima, čine ovaj motor najsnažnijim gasnim motorom do danas. Prevoz na duge rute nikad nije bio ovako „zelen“, a sa Skanija opticruise menjačem dobija se niska potrošnja i precizna promena stepena prenosa.

Sve tri sprave koliko sutra biće uključene u eksploataciju, čim dobiju tahografe. Transport na metan je prezent u Srbiji.

  • Dragan Deljić Scania Srbija
    Dragan Deljić Scania Srbija
  • Podvozje R 410 CNG
    Podvozje R 410 CNG
  • R 410
    R 410

Tagovi: , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *