MENI

Borković osvojio 21 bod na prvoj trci u Austriji

Borković Austrija nedelja jul 2019

Borković bez plasmana u poslednjim sekundama trke zbog nesportskog...

Plasman klubova II Beranovac jul 2019

13. 07. 2019. Comments (0) Views: 844 Autosport, Brzinski, Kružne trke, Motociklizam

Motociklisti se trkali a automobilisti kvalifikovali

Drugi vikend jula na nekadašnjem vojnom poligonu za obuku vozača motora i kamiona Beranovac nadomak Kraljeva sav je u znaku motociklista i automobilista. Na repertoaru je dupli spektakl na dva i četiri točka za Otvorene i nacionalne šampionate Moto saveza i Sportskog auto karting saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Auto moto saveza Srbije. Prvog dana vikenda motociklisti su u prepodnevnim satima odradili kvalifikacine treninge po divizijima, a onda i prvu trku. Automobilisti su u popodnevnim časovima imali na programu dva kvalifikaciona treninga za nedeljnu trku.

Klasa 1000 formula Saša Nešić i Srđan Mladenović

Klasa 1000 formula Saša Nešić i Srđan Mladenović

Kod dvotočkaša u pet divizija viđeno je 43 takmičara, koji su bili vrlo raspoloženi za nadmetanje imajući u vidu činjenicu da je od prve dve trke „odrađene“ na stazi Seres u Grčkoj „još“ 21. aprila, prošlo gotovo dva meseca. U klasi 1000 formula nekadašnji hepening najbrži je bio Saša Nešić, dok je u formuli 600 prvo mesto osvojio Dušan Pantelić. U klasi 1000 štok sport prvo mesto pripalo je Nenadu Petroviću.

MK 250 Beranovac jul 2109

MK 250 Beranovac jul 2109

Moto klasik disciplina raspoređena je u preostale tri divizije. Kod „prikoličara“ standardno najbrži bili su Dragan Dragoj i Slobodan Vasiljević. U klasi Open specijal najbrži je bio gost iz Rumunije Adrian Rusu, a u klasi MK 250 prvo mesto osvojio je Stevan Marjanović. Nikola Gajić i dalje je bez premca u klasi SP 125, dok je veteran Zoran Pavlović dominirao u klasi MK 125.

Darko Božilović Beranovac kvalifikacije jul 2019

Darko Božilović Beranovac kvalifikacije jul 2019

Kod četvorotočkaša stanje je neznatno bolje kada je u pitanju odnos broja takmičara i klasa, drugim rečima u osam klasa ukupno 54 vozača. Diviziju 1 sačinjava čak šest klasa od „trojke“ do „devetke“. Prvo vreme u klasi IX ima Darko Božilović, odnosno Aleksa Radojković u klasi VIII. Dragan Filipović očekivano bio je najbrži u klasi VI, odnosno Radoslav Vukosavljević u klasi V. Života Milić je sam u klasi IV shodno tome i najbrži, dok Radmilo Vojnović ima prvo vreme u klasi III.

Mali N Beranovac kvalifikacije jul 2019

Mali N Beranovac kvalifikacije jul 2019

Divizija 2 sastavljena je od takmičara klase II pozanatije kao Hibrid. Posle odluke sportske komisije pravo da startuje sa prvog mesta na nedeljnoj trci dobio je Dušan Nastasijević ispred Miloša Paunovića. U klasi mali N ili diviziji III najbrži tokom kvalifikacija bio je Miloš Mirković ispred Davida Stojkovića.

Start prve nedeljne trke za motocikliste zakazan je za 12.30 časova, odnosno za automobiliste u 15.30 časova.

Race 1 MC div1

Race 1 MC div2

Race 1 MC MKP

Race 1 RR 600F i 1000F

Race 1 RR 1000SS

Divizija 1 Zbirni trening

Divizija 2 Zbirni trening

Divizija 3 Zbirni trening

Tagovi: , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *