MENI
Pobednici u generalnom plasmanu sa Ljubom Šubarom i Aleksandrom Dimuševskim

Aleksandru Dučiću i Vladimiru Zariću reli Dva jezera

Plasman klubova II Beranovac jul 2019

Motociklisti se trkali a automobilisti kvalifikovali

13. 07. 2019. Comments (0) Views: 503 Autosport, Kružne trke

Borković osvojio 21 bod na prvoj trci u Austriji

Dušan Borković zauzeo je šestu poziciju i osvojio 21 bod u prvoj trci četvrtog trkačkog vikenda TCR šampionata koji se vozi na stazi Red Bul Ring u Austriji. Nakon odličnog starta, na kojem je bilo čak 29 automobila, vozač NIS Petrol racing tima je već u prvim minutima trke, sa 13. pozicije došao do osme, ostavivši iza sebe Koronela, Homolu, Morbidelija…

Nakon samo šest minuta trke u udesu u kojem su učestvovala čak tri automobila, trka je prekinuta na punih deset minuta koliko se sigurnosni automobil nalazio na stazi. U nastavku trke Borković je krenuo silovito, pretekao Potija, a u poslednjim sekundama , spektakularnom vožnjom, pretekao je i Davida Kadžaju i trku završio na šestoj poziciji.

„Bila je ovo najuzbudljivija trka ovog šampionata, a mogu reći i jedna od boljih u mojoj karijeri. Vozio sam na vrhuncu svojih mogućnosti i automobila i bolje od ovog nije bilo moguće. Koliko sam bio dobar na trci, toliko sam imao loš tajming na kvalifikacijama, ali dobro. Najvažnije je da sam odvozio vrhunsku trku u fenomenalnoj borbi sa Koronelom, Morbidelijem, Kadžajom. Imao sam drugo najbolje vreme na stazi i siguran sam da ću i sutra dati sve od sebe“, rekao je Borković nakon trke i kao i uvek zahvalio vernim fanovima i sponzorima.

Dušan Borković TCR Evropa Austrija jul 2019

Dušan Borković TCR Evropa Austrija jul 2019

Ranije u toku dana Borković je u kvalifikacijama zauzeo 14.poziciju posle žute zastave, izletanja sa staze na šljunak, a crvena zastava nakon menjanja guma, ostavila ga je i definitivno bez mogućnosti da ostvari bolji plasman u kvalifikacijama.

Osma trka TCR šampionata na stazi Red Bull Ring održaće se u nedelju u 11.30 časova u direktnom prenosu na drugom kanalu RTS-a i kanalima Sport Kluba.

Tagovi: , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *