MENI
Aleksandar Dučić i Vladimir Zarić

Reli Dva jezera izazov za pneumatike

Borković osvojio 21 bod na prvoj trci u Austriji

Pobednici u generalnom plasmanu sa Ljubom Šubarom i Aleksandrom Dimuševskim

30. 06. 2019. Comments (0) Views: 616 Autosport, Reli

Aleksandru Dučiću i Vladimiru Zariću reli Dva jezera

Drugo ovosezonsko takmičenje u najzahtevnijoj disciplini auto sporta koje se boduje za Otvoreni šampionat Srbije u reliju, a održano je u Severnoj Makedoniji pripalo je posadi Aleksandar Dučić – Vladimir Zarić. Reli Dva jezera ujedno se boduje za Centralnoevropsku zonu i prvo je međunarodno takmičenje posle 40 godina koje je organizovano između Ohridskog i Prespanskog jezera preko čuvene Galičice.

Drugo mesto u generalnom plasmanu pripalo je posadi Goran Rabasović – Milan Janjić, dok je treće vreme posle četiri brzinska ispita ostvarila ekipa Željko Milutinović – Uroš Lukić.

Vazda spreman za šalu Željko Milutinović

Vazda spreman za šalu Željko Milutinović

Reli Dva jezera izvukao je iz svih posada maksimum tokom specijalnih brzinskih ispita, priredivši im obilje iznenađenje kada je u pitanju izbor pneumatika. To su čine se najbolje osteli pretendenti na prvo mesto u generalnom plasmanu Vladica Rabrenović i Ana Golić koji su izgubili četiri velika minuta prilikom zamene pnumatika već na drugom brzinskom ispitu i tako se oprostili od dalje borbe za najviši stepenik na pobedničkom postolju. Muke sa gumama imali su i ostale posade i samo one znaju kako su iste rešavali i za koliko vremena.

Plasman klubova

Plasman klubova

Da ne bude da je izbor pneumatika bio presudan, za prilično neizvesnosti i uzbuđenja pobrinule su se posade Milutinović – Lukić i Rabasović – Janjić. Posle dva brzinca Milutinović je imao dva deseta dela sekunde prednosti, ali i probleme sa agregatom. Rekao je u nedostatku snage motora izvlačiće istu iz sebe. Na kraju Rabasović i Janjić su bili brži, što ne umanjuje njihov uspeh, zbog činjenice da je konkurenciji posustao motor.

Pobednici za šampionat Severne Makedonije

Pobednici za šampionat Severne Makedonije

Najbolje plasirana domaća posada Hristaki Davitkovsaki – Bobi Jovanovsaki zauzela je osmo mesto u generalnom. Vredno pomena je da su sve posade stigle do cilja, što nije baš svojstveno relistima, ali se i takva takmičenja dogode.

Generalni plasman

1. A. Dučić – V. Zarić, 2. G. Rabasović – M. Janjić, 3. Ž. Milutinović – U. Lukić, 4. M. Savić – Ž. Gajić, 5. L. Milovanović – D. Pejić, 6. V. Rabrenović – A. Golić, 7. B. Simović – M. Nikolić, 8. H. Davitkovski – B. Jovanovski, 9. A. Tomić – D. Bugarski, 10. V. Dimuševski – B. Gušić, 11. T. Nikolić – N. Tanasković, 12. K. Blaževski – M. Blaževski, 13. K. Kostadinovski – S. Trenkovski

Tagovi: , , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *