MENI

Toyota pruža podršku globalnoj elektrifikaciji vozila

Nova verzija izuzetnosti

Toyota i Suzuki

11. 04. 2019. Comments (0) Views: 1277 Industrija, Suzuki, Toyota

Toyota i Suzuki razmatraju pravce i nova područja buduće saradnje

Toyota Motor Corporation (Toyota) i Suzuki Motor Corporation (Suzuki) najavili su potpisivanje sporazuma o početku konkretne saradnje u novim oblastima.

Toyota i Suzuki razmatraju detalje takve saradnje nakon zaključenja memoranduma o razumevanju o poslovnom partnerstvu koji je potpisan još 6. februara 2017. godine.

Toyota i Suzuki, osim što povezuju Toyotinu snagu u tehnologijama elektrifikacije i snagu Suzukija u tehnologijama za kompaktna vozila, nameravaju da rastu u novim područjima, kao što su zajednička saradnja u proizvodnji i široka popularizacija elektrifikovanih vozila.

Pojedinosti o planiranim područjima buduće saradnje navedeni su u tabeli u nastavku:

Novi pravci saradnje

I. Toyotine prednosti: Pružanje elektrifikovane tehnologije i elektrifikovanih vozila

1. Isporuke Toyotinih hibridnih sistema (THS – Toyota Hybrid System) Suzukiju.

Globalno

2. Široko rasprostranjivanje tehnologije hibridnih električnih vozila (HEV) u Indiji putem lokalnih nabavki HEV sistema, motora i baterija.

Indija

3. Isporuke dva nova elektrifikovana vozila proizvedena na Toyota platformama (RAV4, Corolla Wagon) Suzukiju u Evropi.

Evropa

II. Suzukijeve prednosti: Pružanje kompaktnih vozila i pogonskih sistema

4. Isporuke dva kompaktna vozila proizvedena na Suzuki platformama (Ciaz i Ertiga) Toyoti u Indiji.

Indija

5. Toyota će preuzeti novorazvijene Suzuki motore za kompaktna vozila. Takve motore će podržavati Denso i Toyota, a proizvodiće se u Toyotinoj fabrici motora u Poljskoj (Toyota Motor Manufacturing Poland).

Evropa

6. Snabdevanje Toyote Suzuki automobilima proizvedenim u Indiji (Baleno, Vitara Brezza, Ciaz, Ertiga), namenjenih afričkim tržištima.

Afrika

III. Saradnja u oblastima tehnološkog razvoja i proizvodnje, uz jačanje prednosti obe kompanije

7. Oslanjajući se na Suzukijevu stručnost u razvoju vozila u Indiji, zajednički razvoj Toyotinog MPV-a C segmenta i isporuke Suzukiju.

Indija

8. Proizvodnja kompaktnog SUV-a Vitara Brezza, razvijenog u Suzukiju, u fabrici Toyota Kirloskar Motor Pvt. Ltd. (TKM) od 2022. godine.

Indija

Premda se Toyota i Suzuki i dalje pošteno i slobodno takmiče jedna protiv druge, obe kompanije, krećući se napred, nameravaju da razmotre dalju saradnju kako bi ostvarile buduće društvo održive mobilnosti uz poštovanje svih važećih zakona.

Predsednik kompanije Toyota, Akio Toyoda: “Kada je reč o elektrifikaciji vozila, za koju se očekuje da će još više prodreti, hibridne tehnologije od ranije doživljavaju veliku ulogu na mnogim tržištima. Potrebno je široko prihvatanje da bi elektrifikovana vozila mogla da doprinesu zaštiti okruženja na Zemlji. Kroz naš novi sporazum, radujemo se širem korišćenju hibridnih tehnologija, ne samo u Indiji i Evropi, nego i u celom svetu. Istovremeno, verujemo da će nam širenje našeg poslovnog partnerstva sa Suzukijem – od uzajamne nabavke vozila i pogonskih sistema, do razvoja i proizvodnje – pomoći u postizanju konkurentske prednosti kojoj moramo da težimo da bi preživeli jedno razdoblje u stoleću duboke transformacije. Nameravamo da ojačamo konkurentnost obe kompanije, primenjujući naše jake strane i učeći jedni od drugih.“

Predsednik kompanije Suzuki, Osamu Suzuki: „U vreme kada smo najavili obimnu saradnju u maju prošle godine, govorio sam da ćemo težiti globalnom uspehu. Od tada vidim napredak u partnerstvu i zadovoljstvo mi je što mogu danas da objavim ovu izjavu o statusu partnerstva na globalnoj osnovi, uključujući Evropu i Afriku. Pored toga, zahvalni smo na ljubaznoj ponudi kompanije Toyota koja nam omogućava da iskoristimo njihovu hibridnu tehnologiju. Nastavićemo s najvećim naporima da saradnja bude što uspešnija.”

Tagovi: , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *