MENI

Nissan i DOCOMO ispituju tehnologiju I2V uz pomoć 5G...

KiaCeedCUV-sketch

Kija će uskoro predstaviti novog krosovera iz porodice Ceed

Peugeot-508

19. 03. 2019. Comments (0) Views: 1465 Industrija

Pežo 508 poneo laskavu titulu Auto godine u Srbiji za 2019

Prestižno priznanje Auto godine u Srbiji za 2019. poneo je Pežo 508 u izboru žirija Asocijacije automobilskih novinara Srbije. Napeto, neizvesno, dinamično sa puno obrta bilo je od početka pa do finala ovogodišnjeg izbornog ciklusa.

Žiri od devet novinara Asocijacije Automobilskih Novinara Srbije, 18. 03. 2019. u prostorijama Beogradskog Sajma održao je finalno ocenjivanje kandidata za Automobil godine 2019. u Srbiji. Finalnom ocenjivanju prethodila su dva test dana održana na SAA aerodromu Pilotske akademije u Vršcu, na kojem su svi članovi žirija mogli detaljno da upoznaju svih devet kandidata koji su ušli u najuži izbor za prestižnu titulu.

Za titulu automobila godine 2019. u konkurenciji su bili sledeći modeli: Audi A6, Volkswagen Touareg, BMW X5, Honda CR-V, Toyota Corolla, Ford Focus, Mercedes A Klase, Peugeot 508 i Škoda Karoq. Uslov koji je morao da bude ispunjen da bi se model kandidovao za titulu Automobila godine bio je da je kao novitet predstavljen u 2018. godini, i da je do trenutka saopštavanja rezultata ocenjivanja prodat u najmanje 10 komada.

Ovogodišnji žiri za izbor Automobila godine činili su: Petar Živković (Večernje novosti), Srđan Predojević (Televizija Prva), Nebojša Lindić (Mobille Press), Aleksandar Tucaković (RTS), Pavle Barta (portal Auto Republika), Vladica Šljivić (portal PlumRace), Mladen Radulović (Kurir), Nikola Radulović (Auto), i predsednik žirija Aleksandar Uglješić (portal Dmotion.rs).

Prema propozicijama finalnog ocenjivanja svaki model mogao je dobiti maksimalno 15 poena, odnosno u zbiru, maksimalnih 135 poena. Nakon ocenjivanja i brojanja glasova koje je izvršila komisija u sastavu: Zoran Lupšić (direktor Beogradskog Sajma Automobila), Boban Nikolić (sekretar Asocijacije uvoznika automobila Srbije) i Dragan Milutinović (presednik Asocijacije Automobilskih Novinara Srbije) proglašeni su rezultati za izbor Automobila godine 2019.

Model Broj osvojenih poena
Peugeot 508 104
Toyota Corolla 100
Ford Focus 91

Svečano proglašenje pobednika održaće se na Međunarodnom Salonu automobila u Beogradu u petak 22.03.2019. u 13:00 časova, na štandu Asocijacije Automobilskih Novinara Srbije, a tom prilikom biće dodeljena i posebna priznanja:

 Priznanje za najprodavaniji hibridni automobil: Toyota Corolla
 Priznanje za najprodavaniji električni automobil: Volkswagen Up E
 P.R. godine uvoznika automobila Srbije: Irena Trifunović, Opel Srbija
 Priznanje za doprinos u automobilizmu: Vladan Slavković
 Memorijal Ivan Katunac: priznanje za najbolji tekst na temu automobila : Zoran Samardžić
 Memorijal Ivan Katunac: Priznanje za najbolju fotografiju na temu automobilizam i motociklizam: biće naknadno saopšteno

A. Uglješić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *