MENI
Paraolimpijci na štandu Toyote_1

Paraolimpijci posetili izložbeni prostor Toyote na 54. MSA u...

Još dve BMW zvezde premijerno predstavljene publici u Srbiji

BMW Z4 (4)

29. 03. 2019. Comments (0) Views: 1348 BMW, Industrija

Novi BMW Z4 premijerno na 54. Salonu automobila u Beogradu

Na 54. međunarodnom salonu automobila u Beogradu, premijerno je predstavljen popularni „roadster“, potpuno novi BMW Z4. Ovaj model spaja dinamičnost tipičnog sportskog automobila sa emotivnim dizajnom, ekskluzivnim ambijentom i naprednim elementima opreme. Čisto zadovoljstvo u vožnji stapa se sa najsavremenijim pogonskim sklopom, šasijom, operativnom i konektivnom tehnologijom.

Novi BMW Z4 je dvosed sa potpuno električnim mekim krovom, ima radikalno revidirane proporcije, centralno postavljena sedišta, kraći osovinski razmak i širi trag točkova nego kod prethodnika. Zahvaljujući merama za uštedu u težini, postignuta je idealna distribucija težine 50 : 50, a karoserija je aerodinamično optimizovana.

BMW Z4 (5)

BMW Z4 (5)

Dizajn eksterijera s preda odlikuju farovi postavljeni na spoljnim rubovima prednjeg kraja i prvi put u vertikalnom rasporedu, velika BMW prednja rešetka u novom mrežnom dizajnu, kao i široka hauba sa istaknutim linijama kontura koja poklapa lukove točkova. Zadnji kraj sadrži skladno integrisani spojler, uska LED svetla i difuzor.

Ovaj model odlikuje moderan stil enterijera visoke klase sa izuzetnim fokusom na vozaču. Dodatno poboljšani osmostepeni Steptronic Sport menjač dolazi kao standard. Novi „roadster“ izrađen je sa fokusom na maksimalnoj agilnosti, dinamičnosti i preciznom upravljanju. Nizak centar gravitacije, M Sport kočnice, adaptivno Sport vešanje, M Sport diferencijal i gume visokih performansi kao standard (BMW Z4 M40i) ili dostupni kao opcija. Varijabilno sportsko upravljanje i gume različitih veličina kao standard za sve varijante modela.

BMW Z4a

BMW Z4a

Velika količina standardne opreme zrači izuzetno sportskim šarmom. Sportska sedišta specifična za model sa integrisanim naslonima za glavu. Presvlake od Vernasca kože su standard u modelu BMW Z4 sDrive30i, dok BMW Z4 M40i ima Alcantara kožu u enterijeru kao standard. Prekidač sistema Driving Experience Control može se koristiti za izbor modova vožnje COMFORT, SPORT i SPORT+, a svaki od njih primetno menja reakciju automobila. Meki krov od tkanine otvara se i zatvara pritiskom na dugme za deset sekundi, čak i u kretanju do brzine od 50 km/h. Zapremina prtljažnika uvećana je za preko 50 procenata (na 281 litar) u poređenju sa prethodnikom. Sport Line model i M Sport paket imaju ekskluzivni dizajn i elemente opreme.

BMW Z4 (1)

BMW Z4 (1)

Izbor sistema za asistenciju vozaču je vodeći u klasi: upozorenje na sudar i pešake sa funkcijom gradskog kočenja standarna je oprema, a isto važi i za sistem upozorenja na napuštanje saobraćajne trake. Kao opcije dostupni su sistemi: aktivni tempomat sa funkcijom „stani-kreni“, sistem za upozorenje na promenu saobraćajne trake, sprečavanje sudara sa zadnje strane i upozorenje na put sa pravom prvenstva, aktivna kontrola udaljenosti pri parkiranju, kamere, asistent pri parkiranju sa automatskim navođenjem vozila kada se manevriše da bi se ušlo ili izašlo sa parking mesta, i asistent pri vožnji unazad. BMW Head-Up Display prvi put dostupan u jednom „roadster“ modelu.

BMW Z4 (2)

BMW Z4 (2)

Zahvaljujući BMW Operativnom sistemu 7.0. odlikuje ga inteligentni sistemi konektivnosti – opcionalni BMW Live Cockpit Professional sa dizajniranom, na kontekstu zasnovanom i podesivom grafikom na potpuno digitalnoj instrument tabli i kontrolnom ekranu (oba dijagonale od 10,25 inča). Multimodalni rad preko „touchscreen“ funkcije kontrolnog ekrana, iDrive kontrolera, tastera na volanu ili glasovne kontrole.

BMW Z4 Lula

BMW Z4 Lula

Lansiranje ovog modela je u martu 2019. a postojaće tri varijante: model BMW Z4 M40i BMW M Performance (kombinovana potrošnja goriva: 7,4 – 7,1 l/100 km; kombinovane emisije CO2: 168 – 162 g/km)* sa novim rednim šestocilindarskim motorom od 250 kW/340 ks, BMW Z4 sDrive30i (kombinovana potrošnja goriva: 6,1 – 6,0 l/100 km; kombinovane emisije CO2: 139 – 137 g/km)* i BMW Z4 sDrive20i (kombinovana potrošnja goriva: 6,1 – 6,0 l/100 km; kombinovane emisije CO2: 139 – 137 g/km)* sa četvorocilindarskim motorima i izlaznom snagom od 190 kW/258 ks odn. 145 kW/197 ks. Svi motori imaju filter za čestice iz benzina i emisije koje se uklapaju u standard Euro 6d-TEMP.

Tagovi: ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *