MENI
Lazar Janković 35

Janković šampionski u klasi MX 85

Najmlađi i najdeblji - Filip Rajević, Relja Kuzman i Gabor Sagmajster

Budućnost moto sporta izvesno je na odličnom putu

24. 11. 2018. Comments (0) Views: 603 Motociklizam, Motokros

Luka Janković vicešampion Srbije u MX 65

Luka Janković novi je vicešampion klase MX 65 za 2018 i više je nego zaslužan što je sezona za nama bila nikad zanimljivija za gledanje i navijanje. Otvoreni šampionat Srbije u disciplini moto kros, konkretno kada je u pitanju osnovna klasa MX 65 unazad nekoliko sezona nije imao uzbudljiviju i neizvesniju završnicu. Šampion može biti samo jedan, ali se do zvanja čekalo do finalne trke.

Gledano iz ugla ljubitelja moto krosa, ali i samog Moto saveza Srbije porodica Janković sa takmičarima Lazarom u MX 85 i Lukom u MX 65 unela je pravo osveženje, podigla takmičarski ritam, tačnije pomerila lestvicu u vis kada je u pitanju osvajanje najvišeg stepenika na pobedničkom podijumu. Stariji Lazar sezonu je završio kao šampion, a mlađi Luka kao vicešampion.

Luka Janković

Luka Janković

– Radujem se vicešampionskoj tituli, jer znam da sam je u potpunosti zaslužio. Jednako se radujem što je moj brat Lazar u prvoj sezoni takmičenja u Srbiji osvojio titulu šampiona. Zahvalan sam pre svega roditeljima, rodbini i klubu AMSK Čačak koji su bili uz nas tokom sezone, jer bez njih ne bilo ni uspeha – jasan je Luka Janković.

Od ukupno šest takmičarskih vikenda Luka ima pet puta po dva plasmana, što ga u zbiru postavlja na drugo mesto u MX 65. Važno je naglasiti da Jankovići nisu vozili prvu trku sezone, što ih nije omelo da do kraja daju maksimum i završnicu učine neizvesnom i uzbudljivom .

Luka Janković

Luka Janković

– Kada smo se uključili u šampionat Srbije borili smo se kao da smo počeli od prvog takmičenja. Koristim prilku da Relji Kuzmanu čestitam na šampionskoj tituli, koju je zasluženo osvojio. Meni je pre svega drago što smo tokom sezone na stazi borili fer i korektno, a pre i posle trka uredno družili. Mnogo mi je značio svaki vikend na stazama u Srbiji, jer sam bio sa porodicom, ali i zbog činjenice da sam stekao nove drugare – zaključio je mlađani Luka.

Sledi zimska pauza, a od proleća kreću pripreme za novu sezonu i stare ciljeve, dobar plasman na trci, osvajanje titule i što boljeg i kvalitetnijeg druženja sa drugarima sa staze u rodnoj Srbiji.

Tagovi: , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *