MENI
Nissan unveils mobile space observatory: the Nissan Navara Dark Sky Concept

Nissan predstavlja pokretnu observatoriju: Nissan Navara Dark Sky Concept

Mercedes-Benz C-Class

Prezentacija nove generacije Mercedes-Benz C-Klase – Usavršavanje ne prestaje

21215749_2018_-_EZ-PRO

21. 09. 2018. Comments (0) Views: 1427 Industrija, Renault

Upoznajte Renault EZ-PRO: robo-vozilo za poslednju fazu dostave

• Grupa Renault predstavlja svoju viziju poslednje faze u procesu dostave robe konceptom autonomnog dostavnog vozila Renault EZ-PRO sa deljenim prilagodljivim robotizovanim kontejnerima.
• EZ-PRO ima terenskog ljudskog upravnika za posebne dostave i flotno upravljanje robotizovanim kontejnerima bez vozača
• EZ-PRO je platforma osmišljena za dostavne službe, logističare, prodavce i kupce koja koristi modularne robo-kontejnere za prilagodljivu dostavu.
• EZ-PRO kupcima omogućava tačan odabir gde, kada i na koji način žele da im se dostavi roba.
• EZ-PRO pomaže razvoj pametnih gradova budućnosti smanjenjem gužvi i zagađenja.

EZ-PRO

EZ-PRO

Na Salonu automobila u Hannoveru Grupa Renault je 19. septembra predstavila Renault EZ-PRO, autonomni, električni, povezani i deljeni koncept robo-kontejnera, viziju budućnosti prilagodljivih rešenja za poslednju fazu dostave za sve vrste profesionalaca. Usluge poslednje faze dostave su najveća potencijalna prepreka profesionalnim dostavljačima u razdoblju kada e-trgovina beleži vrtoglav rast, kupci žele isporuku odmah, prodavci trebaju da smanje troškove dostave, a gradovi nastavljaju da traže nove načine za nošenje sa sve gušćim saobraćajem i gužvama. Renault, proizvođač lakih komercijalnih vozila (LKV-a) već 120 godina kao i vodeći proizvođač LKV-a u Evropi, u najboljem je položaju da ubrza promene u uslugama dostave i načinu na koji prevozimo robu. EZ-PRO je koncept koji se sastoji od autonomnog vodećeg kontejnera i robotizovanih kontejnera bez vozača. Renault veruje da upravljanje posljednjom fazom dostave neće biti potpuno autonomno jer će ljudi u bliskoj budućnosti i dalje predstavljati sustinu usluga prevoza.

21215746_2018_-_EZ-PRO

EZ-PRO

U vodećem kontejneru vozila EZ-PRO je smešten upravnik koji nadgleda dostavu robe i usluga kao i svoju flotu. Oslobođen napora vožnje, upravnik može da se usredsredi na zadatke dodane vrednosti, na primer na nadzor nad planiranjem rasporeda i robo-kontejnerima bez vozača, osiguravanje efikasne i prilagođene usluge kao što su lična, premium dostava namirnica ili dostava lomljivih predmeta.

U skladu sa Renaultovim obećanjem „Easy Life”, EZ-PRO upravniku nudi sigurno i ergonomično rešenje, što dokazuju ulazak spreda, upravljanje joystickom i upravljanje na sva četiri točka za lakše manevrisanje.

Robo-kontejneri bez vozača mogu se ili međusobno pratiti u konvoju ili se kretati nezavisno jedan od drugog. U skladu sa obećanjem marke Renault Pro+, posebno prilagođavanje je velika prednost ovog koncepta. EZ-PRO se odlikuje prilagodljivim modulima koji ispunjavaju najrazličitije potrebe kupaca, bilo da je reč o logističarima specijalizovanim za dostavu i poslednju fazu dostave ili prodavcima, zanatlijama i preduzetnicima.

EZ-PRO je deljeno rešenje. Konvoj kontejnera koji kreću iz istog središta i kojima upravlja isti logistički operater može nositi različite vrste robe. Svaka čaura ima svog vlasnika, temu, klijente i mesto dostave. Međutim, njima se upravlja iz iste električne, autonomne platforme. Osim toga, svaki kontejner može da izvrši niz isporuka za jednu internet prodavnicu, a zatim niz isporuka za drugu prodavnicu. Takvim deljenjem kontejnera povećava se produktivnost i smanjuju troškovi.

EZ-PRO – jednostavno iskustvo za krajnje korisnike (primaoce)

21215747_2018_-_EZ-PRO

EZ-PRO

EZ-PRO predstavlja optimalno rešenje za dostavu, kako za dostavne službe, tako i za kupce. Primaoci će moći da odaberu željeno vreme i mesto dostave. Krajnji korisnik će moći da bira da li želi da mu paket preda upravitelj ili želi da ga preuzme iz samoposlužnog ormarića robo-kontejnera bez vozača. Tim ormarićima dostupnima 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji primaoc može pristupiti putem aplikacije na mobilnom telefonu.
Kupci će moći da prate svoj paket u stvarnom vremenu putem notifikacija na mobilnom telefonu.

Uopšteno pozitivan uticaj na život u gradovima

EZ-PRO je dizajniran tako da smanji vizuelni uticaj i poboljša integraciju kontejnera sa vizurama gradova. Zahvaljujući satenskom laku karoserije, poklopcima točkova kao i sjajnim površinama koje se otvaraju i uopšteno reflektujućoj karoseriji kontejnera u gradu izgledaju nenametljivo.

Poslednja faza dostave čini čak 30% saobraćaja u gradovima – to je opterećenje koje EZ-PRO može da smanji zahvaljujući mogućnostima deljene dostave i autonomne vožnje kao i fleksibilnosti. Na ovaj način će doprineti smanjenju broja vozila na putu u vreme najvećih gužvi kao i umanjiti učestalost zastoja usled loših vozačkih navika ili zbog loše parkiranih dostavnih vozila. Protočnost saobraćaja će se takodje povećati zahvaljujući povezivanju robo-vozila sa gradskom infrastrukturom, kao što su semafori i centar za nadzor saobraćaja.

EZ-PRO je deo serije Renaultovih konceptnih vozila fokusiranih na usluge gradske mobilnosti. EZ-PRO je nastavak na koncept EZ-GO električno, povezano, potpuno autonomno i deljeno robo-vozilo za prevoz ljudi. Zajednički cilj im je da ponude održivu mobilnost za sve. Stoga je EZ-PRO 100 % električno vozilo, čime pomaže da se stvori čistiji i tiši transportni sistem.

Za više informacija o Renaultovim uslugama mobilnosti posetite: https://sharedmobility.group.renault.com/en/

Renault Nissan Srbija
Odeljenje komunikacija: Ivana Mitrovic

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *