MENI

OneLife rally tutnjao Beogradom

Borković slavio i na Hungaroringu

4. 07. 2018. Comments (0) Views: 852 Autosport, Reli

Mionica i Valjevci vraćaju stari sjaj reliju

Predstojećeg vikenda nastavlja se Nacionalni i Otvoreni šampionat Srbije u reliju. Domaćin drugog takmičenja sezone je Mionica, koja se minule godine u najboljem svetlu prokazala kao ozbiljan organizator kompleksnog događaja, čiji je prvi put bila domaćin. Opštinske vlasti su, zadovoljne tada učinjenim, ove godine još više pažnje posvetile pripremi kako bi svi akteri imali što bolje uslove. Da tereni u okolini rodnog mesta Vojvode Živojina Mišića polako postaju omiljeni relistima, te da ova varoš svima prija, govori i podatak ‎o čak 27 prijavljenih posada! Da stvar bude lepša, među njima su i tri posade iz Hrvatske, koje će borbu za bodove učiniti dodatno zanimljivijom.

Na listi kvantitetom, ali i kvalitetom, prednjače komšije iz Valjeva. Kao i na premijeri sezone, posade Avako tima su najbrojnije, željne da gotovo na domaćem terenu pokažu najbolje što zna‎ju. Njihova perjanica je pobednik Đerdap relija, Željko Milutinović, koji će ponovo za glavne rivale imati Đanluku Rokoa i Nenada Vićentića. Raduje i povratak Živka Gajić, i to nakon četvorogodišnje pauze, ali od njega, barem za sada, ne treba očekivati odmah borbu za sam vrh, pogotovo sto će on i njegov suvozač, osvedočeni prijatelj relija, Ljubiša Čulić Pače, voziti pozajmljeni „reno klio RS“.

Što se gostiju iz Hrvatske tiče, njih predvodi iskusni Vedran Šipoš (reno klio RS), a tu su jos i Luka Latinović (ford fijesta ST) i Zagorac Mario Ban (pežo 106) što se programa tiče, ceo događaj smešten je u dva dana i identičan je prošlogodišnjem. U petak u 20:41 časova zakazan je spektakularni ceremonijalni start iz centra Mionice, sa trga kraj spomenika Živojinu Mišiću, ‎a subota je rezervisana za borbu protiv rivala i štoperice. Posade kreću na itinerer u subotu ujutru od 09:00 časova, a u prvom delu očekuje ih četiri specijalna ispita, po dva prolaza brzincima Mioni (9,22 km) I Rajković (6,26 km). Potom sledi Rajković ekstra (13, 06 km), a nakon servisa predstoje po dva prolaska specijalima Markova crkva (7,14 km) I Brezđe (5,50 km). Dolazak prve posade na cilj u Mionicu oćekuje se u 18.10 casova.

Preuzeto: sakss.org.rs

Tagovi: ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *