MENI

Kvalifikacije obećavaju zanimljive trke

Duple pobede u pet klasa

27. 05. 2018. Comments (0) Views: 1369 Karting

Mikro i junior rotaks obeležili CEZ trku

Međunarodnu karting trku održanu na desnoj obali Dunava u prestonom gradu, koja je bodovana za Centralnoevropsku zonu CEZ, šampionat Srbije i Otvoreno prevenstvo Srbije, obeležili su takmičari klasa rotaks mikro i junior. Istini za volju i u preostale četiri klase nije bilo ništa manje uzbudljivo, ali dečica su bila u fokusu publike.

Mikro rotaks prva trka

U mikro rotaks klasi slavio je Leon Zelenko ispred Petra Bogatinovskog koji ga je dobro namučio tokom obe trke, a ritam i tenziju sa pozicija tri i četiri bespoštedno su diktirali Andrej Dobrota i Nemanja Jovanović. Videti četiri dečarca kako iz kruga u krug voze jedan drugom na braniku, tako dobro precizno, čisto, bez kontakta, fer i korektno, ne može da ostavi bilo koga ravnodušnim u publici. Vredni pomena su Sven Sekula koji je bio peti u prvoj i Luka Malbaša koji je u drugoj trci odlično manevrom, što je publika nagradila aplauzom, prestigao gosta i u drugoj trci se domogao pete pozicije.

Junior rotaks prva trka

Rotaks družina, ali starija u klasi junior, brojala je istovetan broj takmičara, ali je razvoj situacije na stazi bio nezntano drugačiji. Jan Pokos je slavio u oba izdanja, ali ga je tokom prve trke Mark Škulj ozbiljno napadao. U prvoj trci na poziciji tri završio je Nik Stefančić, a na četvrtoj Filip Jenić. U drugoj trci Jenić je bolje povukao sa četvrtog startnog mesta, da bi vrlo brzo izbio na treće, a u drugoj polovini trke domogao se i druge pozicije i realno mi je nedostajalo jedno tri kruga da ugrozi i vodećeg. Nikola Tošić je u oba izdanja kroz cilj prošao kao peti, odnosno Aleksa Lazarac kao šesta.

Mini 60 prva trka

U klasi II mini da ne bi samo Andrej Petrović i Vasil Apostoloski vozili, a da se ne boduju u „igru“ je uskočio uvek raspoloženi Nemanja Neca Jovanović, kako bi održao obećanje da će voziti u dve klase, ali u njegovoj „jedinici“ nije bilo nikoga. Petrović je bio bez premca u oba izdanja. Apostolski je u prvoj uspeo da odoli stalnim, ali čistim napadima Jovanovića, da bi u drugoj Neca na vreme „rešio“ gosta iz Makedonije i pojurio za dvostrukim šampionom!

Takmičari klase VII 125 TAG, imali su čast da otvore takmičenje, odnosno da startuju prvi i tokom drugog kruga. Uzbudljivo sa preticanjem, okretanjem i svim onim što prati karting trku, već zrelih vozača, odradili su svoje Radovanović kao prvi, Spasojević kao drugi i Đorđe Štulić kao treće plasirani.

Brifing CEZ 1

Seniori rotaks pripao je gostima na ćelu sa Mark Mramorom, za njim je bio Anže Dovjak, dok je čast domaćim trećim mestom odbranio Marko Tomanović. Klasa KZ 2, imala je različite pobednike po trkama, ali su se postolja domogli Žilbert Rejtere kao pobednik, Čaba Čonti kao drugo, odnosno Srđan Muhadinović kao treće plasirani.

KADA LOPTA OKUPI KARTINGAŠE

Kartingaši i fudbal

U pauzi između trka i proglašenja, milina je bilo videti kako se najmlađi kartingaši veseleo jurcaju po travi za fudbalskom loptom. Onako kako i jedino može i treba da bude, pustimo decu da jednostavno budu bezbrižna i razigrana van staze, a na istoj im omogućiti da se trkaju u što boljim uslovima i što jačoj konkurenciji!!!

REZULTATI PO KLASAMA

Trka 1 klasa II

Trka 1 klasa III

Trka 1 klasa IX i X

Trka 1 klasa VI

Trka 1 klasa VII

Trka 1 klasa VIII

Mikro rotaks prva trka 1

DRUGA TRKA

Trka 2 Klasa 2 CEZ

Trka 2 Klasa 3 Open sampionat

Trka 2 Klasa 6 CEZ

Trka 2 Klasa 7 NACIONALNI SAMPIONAT

Trka 2 Klasa 7 NACIONALNI SAMPIONAT-1

Trka 2 Klasa 8 Open sampionat

Brifing CEZ

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *