MENI

Dominacija ASK Vesnić i Milovana Vesnića u Austriji

Balačikić najbrži, kvarovi “skraćuju” listu?

19. 05. 2018. Comments (0) Views: 385 Autosport, Kružne trke

Borković „viši i teži“ u Holandiji

Srpski automobilista Dušan Borković osvojio je novi bod u šampionatu TCR Evropa, zauzevši peto mesto u kvalifikacijama u holandskom Zandvortu.Nakon impresivnog starta sezone i osvojenih maksimalnih 55 bodova na trkama u Francuskoj, Borkovićev Hyundai je prema propozicijama dodatno opterećen s maksimalnih 60 kilograma balasta i podignut na 100 milimetara, pa je sa ukupnom težinom od 1.325kg ubedljivo najteži i najviši automobil na stazi. Uz pomenute restrikcije, automobilu je smanjena snaga na 97.5%.

62 Dusan Borković

Vozač NIS Petrol tima u saradnji sa Target competition u svom automobilu Hyundai i30 N sa brojem 62 domogao se ukupnog salda od 56 poena u generalnom plasmanu i tako učvrstio svoje vođstvo od 20 poena u generalnom plasmanu.

Uprkos otežavajućim okolnostima, Borković je prvi deo kvalifikacija završio na osmom mestu s vremenom 1:45.732, da bi kao jedan od 12 najbržih ušao u drugi deo kvalifikacija i s krugom 1:45.499 došao do pozicije pet i novog boda.

– Mnogo toga se promenilo na autu. Ne mogu da kažem da sam zadovoljan kvalifikacijama, ali uzeo sam jedan bod. Zaista su preterali sa dizanjem automobila, podigavši nas na 10 santimetara, a druge na sedam. Balans automobila je mnogo loš, spustili su mu i snagu. Audi i Kupra sada su mnogo brži, Hjundai je mnogo usporen i opet će morati nešto da se menja. U nedelju startujem peti, u ponedeljak šesti. Najvažnije mi je da zadržim prvu poziciju u šampionatu – rekao je Borković nakon kvalifikacija.

Prva trka biće vožena u nedelju, 20. maja u 12.20, a druga u ponedeljak, 21. maja u 14.55 uz direktne prenose na Drugom programu Radio televizije Srbije.

Tagovi: ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *