MENI

Prvi godišnji servis za mali Rolls Roice

Sajamska ponuda u Toyoti je još uvek na snazi!

19. 04. 2018. Comments (0) Views: 1534 Industrija, Kia

Hyundai-Kia će da uloži u razvoj u narednih 5 godina čak 21,56 milijardi dolara

Vođstvo Hyundai Motor Group (HMG), u koji spada i Kia Motors, na nedavnom sastanku sa predstavnicima južnokorejskog ministarstva finansija predstavilo je svoje poslovne planove. Sastanku su između ostalog prisustvovali potpredsednik Hyundai Motor, Eui-sun Chung, potpredsednik odeljenja za istraživanja i razvoj, gospodin Yang i južnokorejski zamenik premijera, koji je ujedno i ministar finansija, gospodin Kim Dong-yeon i zamenik ministra privrede.

Kia Niro EV

Iz Hyundai Motor Group istovremeno su saopštili da u narednih 5 godina (2018-2022) nameravaju da namene za investicije oko 21,56 milijardi dolara. Investicije će biti prvenstveno namenjene novim poslovnim područjima kao što su robotika, veštačka inteligencija, elektrifikacija vozila, samovozna vozila, energije budućnosti (baterije, vodonik) i start-up kompanije. Prema očekivanjima će poslovna grupacija u narednih 5 godina da kreira oko 45.000 radnih mesta. HMG, gde glavninu automobilskog posla čine kompanije sestre Hyundai Motor, Kia Motors i Mobis, želi da se u razvoju samovoznih vozila poveže s tehnološkim kompanijama. U januaru su tako najavili strateško partnerstvo s kompanijom Aurora iz Silikonske doline, koja ima dobro razvijenu tehnologiju, namenjenu samovoznim (autonomnim) vozilima.

“Globalni trendovi se brzo menjaju. Aktivno investiramo u nove tehnologije i zapošljavamo sve više talentovanih ljudi,” rekao je na sastanku s vladom potpredsednik Hyundaija, gospodin Chung Eui-sun said. U januaru je gospodin Chung posetio sajam zabavne elektronike u Las Vegasu, gde je Kia predstavila električnog krosovera Niro EV i nekoliko svojih tehnologija budućnosti.
Grupacija Hyundai-Kia je već ranije u razvoju povezivosti vozila udružila snage s američkim tehnološkim velikanom Cisco Systems i kineskim Baidu-om.

U 2021. godini početak prodaje autonomnih vozila 4. stepena

Južnokorejski div namerava od 2019. na ceste da pošalje veliku testnu flotu autonomnih vozila, koja će da utabaju put masovnoj proizvodnji. Kia će s novim pilotskim projektom Smart City od 2021. godine na tržištu ponuditi autonomna vozila 4. stepena, koja će da budu na raspolaganju u tzv. pametnim gradovima.

Potpuno novi električni model s gorivim ćelijama

2020. godine Kia će kupcima da ponudi vozilo, koje će pokretati električna energija i gorive ćelije (FCEV), a još pre – početkom 2019. – u Evropi očekujemo početak prodaje električnog krosovera Niro EV.

Kia će do 2025. ponuditi 16 električnih vozila

Kia će u narednim godinama i dalje širiti svoju ponudu ekološki prihvatljivijih vozila. Do 2025. tako namerava ukupno da ponudi čak 16 električnih vozila – hibridna (HEV, PHEV), električna (EV) i vozila s tehnologijom gorivih ćelija (FCEV).

Azer Šarić, PR Manager

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *