MENI

Volvo XC60 najbezbednije vozilo u ukupnom poretku na Euro...

Kad zvanični prežvakavaju

15. 01. 2018. Comments (0) Views: 1359 Dakar, Motociklizam

Argentino zemljo obećana

Četrdesto jubilarno izdanje Dakar relija ostaće urezano u memoriji sećanja takmičara, članova pratećih ekipa, izveštača, ali i navijača. Toliko je prva polovina takmičenja kroz Peru po mekanim dinama bila teška i zahtevna, da su svi jedva čekali dan odmora u Boliviji. Posle dana za resetovanja usledio je maratonski po kiši temperaturi blizu nule i naravno na velikoj nadmorskoj visini. Tako da se svi raduju Argentini i pored činjenice da ih čeka beli pesak Fijambale i obilje drugih iznenađenja, jer organizator nikada ne spava.

Posle maratonskog dana1

Gabor Sagmajster jedini predstavnik Srbije na najprestižnijem i najzahtevnijem takmičenju na planeti daleko od toga da nije podneo sve navedno od uslova na specijalama do meto pojava, već veli kako jedva čeka da uđe u Argentinu. Višestruki šampion Srbije u moto krosu učestvuje na Dakaru od kako je ovo takmičenje prešlo iz Afrike na tlo Južne Amerike i shodno tome i te kako može da slovi na temu da li je teško i zahtevno. Gorostasa iz Subotice više brine karburacija na vremešnom KTM motoru od činjenice da li će on moći da izdrži. Valja naglasiti da je recimo jedno 200 kilometara vozio bez zadnje kočnice u izuzetno teškim uslovima, a pride je ostao bez šaltalice, ali će i posle svega biti „stručnjaka“ koji će reći kako sve to nije dovoljno i da bi morao i trebao brže…

bez zadnje kočnice

Praksa nam govori da Sagmajstera iznad svega krasi upornost i istrajnost, odnosno rešenost da sve što započne privede kraju. Drugim rečima da odradi sve predviđeno od strane organizatora od startne do ciljne rampe. A, svima koji misle da je to lako i jeftino i da bi mogli bolje, ostaje sasvim dovoljno vremena da se pripreme za 41. Dakar.

bez šaltalice


Deveti dan staruje iz Tupiza u Boliviji, ali se specijal vozi u više puta pomenutoj Argentini do Salte. Ukupna dužina koju će motociklisti prevaliti iznosi 755 kilometara, od čega 242 „otpada“ na specijal. Sa nestrpljenjem ćemo kao i prethodnih dana čekati da na zvaničnom sajtu organizatora vidimo da je Sagmajster stigao na cilj, odnosno da ga čujemo i vidimo u prilogu ZtM sa lica mesta!!!

Tagovi: , , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *