MENI

Reli terenaca na Divčibarama

BORKOVIĆ UVEO SRBIJU U SVETSKI VRH

4. 10. 2017. Comments (0) Views: 2463 Autosport, Kružne trke

Davidovski otpočeo svetski pohod

Posle osvajanja titule šampiona u klasi hibrid Sportskog auto karting saveza Srbije i 19 godina u trkačkom jugu, Viktor Davidovski rešio je da evoluira karijeru u automobilizmu na krajnje profesionalnom nivou.

Razmišljao se o svakakvim šampionatima, ali jedini cilj bilo je svetsko prvenstvo i borbe sa „pravim“ vozačima tačnije TCR international serije. Jasno je poznato da svetski šampionat zahteva ogromna ulaganja, kako finansijska tako i mentalna. Konačno je došao trenutak, kocke se sklopile tako da će Davidovski nastupiti u pravom svetlu kao što dolikuje. U svetski šampionati, se ide kako treba ili uopšte se ne kreće u takve pohode.

Plan još nije definitivan, Honda Civic TCR 2018 je uplaćena, a krajni rok isporuke je 15. februar 2018. U međuvremenu sklapa se tim, prevoz, pit oprema i sve što je potrebno. Tim povodom, za uvertiru, Davidovski će nastupiti na 24h TCE serije na 12 h trci na Spa-Frankoršampsu. Valja naglasiti da pre toga nikad nije ozbiljno vozio TCR automobil. Ovo je prava odluka da se bilo koji vozač uvoza, vozivši endjurans trku. Prvi trening odrađen je u utorak, a rezultati su i te kako dobri. Dok se Davidovski uvozava, uredno i razmišlja o takmičenju. Posle treninga sledi trkački vikend, u petak na rasporedu su dva treninga i kvalifikacije, a tek u subota startuje trka. U subotu su planirani 3 sata vožnje, a u nedelju se produžava preostalih devet sati takmičenja, što u zbiru daje 12 časova.

Tagovi: , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *