MENI

Košutnjačko kružno brdo

Sedam novih modela Opela u 2017

6. 11. 2016. Comments (0) Views: 1896 Galerija, Industrija, Mercedes-Benz

Za sve ljubitelje Mercedes-Benz terenskih vozila

Predstavljanje potpuno novog modela – GLC Coupe

GBV_8181

Kompanija Star Import, generalni distributer za Mercedes-Benz u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini organizovala je regionalni ‘Off-Road’ trening za predstavnike medija i klijente od 03-06. novembra na snegom prekrivenoj Jahorini.

Učenici treninga mogli su da uživaju u raskošnoj prirodi Jahorine i da testiraju Mercedes-Benz terenska vozila – GLC, potpuno novi model GLC Coupe, GLE, GLE Coupe, GLS i već legendarnu G-Klasu. Sneg je doprineo idealnim uslovima za ‘Off-Road’ avanturu i prvo druženje sa novim članom Mercedes-Benz SUV porodice GLC Coupe. Ovaj model spaja mogućnosti SUV vozila i dinamičnog kupea srednje veličine. 4MATIC neprestani pogon na sva četiri točka uz 9G-TRONIC devetostepeni automatski menjač sa lakoćom kombinuju vrhunski komfor vožnje sa zavidnim terenskim sposobnostima.

GBV_8162

Trening je započeo od Hotela Termag i preko uzbudljivih starih planinskih puteva koji su doneli posebnu dozu adrenalina sve do najvišeg vrha, Ogorelice koja se nalazi na 1.916 metara nadmorske visine. Tokom vožnje, a posebno na samom vrhu svi su mogli da uživaju u dalekim i prekrasnim vidicima i snegom pokrivenim obroncima, raznovrsnom florom i faunom i da se uvere da je Jahorina jedna od najljepših planina.

Pored novog GLC Coupe modela, najveću pažnju privukli su najluksuzniji model GLS i najrobusniji model G-Klasa. Mercedes-Benz GLS je bio u snažnijoj 400 4MATIC verziji sa trolitarskim V6 motorom od 333 konjske snage, dok je najsnažniji model na testiranju bila G-Klasa 387 konjskih snaga. Poseban utisak na sve učesnike pored nenadmašnih terenskih sposobnosti kod G-Klase imao je karakteristični zvuk V8 motora.

U drugom delu programa, detaljno je predstavljen model GLC Coupe i 4MATIC pogon. Sa spoljašnjom dužinom od 4,73 metra, visinom od 1,60 metara i međuosovinskim rastojanjem od 2,87 metara, GLC Coupé ima dinamičan i kompaktan izgled. To čini ovaj kupe gotovo osam centimetara dužim i oko četiri centimetra nižim od višenamenskog GLC modela, sa kojim deli osnovnu arhitekturu. Jasna i već ustaljena oznaka 4MATIC odnosi se na Mercedes-Benz modele sa pogonom na svim točkovima. Mercedes-Benz je vodeći brend kada je reč o pogonu na svim točkovima, i zbog toga će 4MATIC u budućnosti imati još značajniju ulogu u portfoliju modela.

Ceo događaj su vodili profesionalni instruktori vožnje iz Mercedes-Benz Trening Centra i prodajnog tima kompanije Star Import kroz specijalno pripremljene rute u strogo kontrolisanim uslovima sa najvećim stepenom bezbednosti. Posebnu pažnju na događaju su privukle dve V-Klase, koje nisu bile deo zvaničnog programa, ali su se zbog 4MATIC pogona idealno uklopile u posebne delove programa.

Gradske ulice ili planisnki put, svi su se uverili da u skladu sa sloganom – Najbolji na svakom terenu – Mercedes-Benz SUV modeli ne biraju put, oni su spremni za svaki izazov.

Mercedes-Benz SUV nomenklatura

Kada je reč o nomenklaturi SUV modela, kao svojevrsni omaž legendarnoj G-Klasi, svi SUV modeli imaju u svom nazivu „GL“ kao prva dva početna slova. „G“ u ovom slučaju označava poreklo automobila. „L“ je slovo koje stalno figuriše kroz Mercedes-Benz istoriju. Zatim sledi treće slovo koje ukazuje na vezu sa odgovarajućom osnovnom serijom modela:
GLA = GL A-Klasa
GLC = GL C-Klasa; prethodno GLK
GLC Coupe = GL C-Klasa Coupé
GLE = GL E-Klasa; prethodno M-Klasa ili ML
GLE Coupé = GL E-Klasa Coupé
GLS = GL S-Klasa; prethodno GL
G = bez izmena

  • GBV_8118
  • GBV_8173
  • GBV_8178
  • GBV_8179
  • GBV_8180
  • GBV_8560
  • GBV_8572
  • GBV_8577

Komentari su zatvoreni.