MENI

Tuce mališana za bolje sutra

Stevanović mlađi potvrdio titulu trku pre kraja

11. 09. 2016. Comments (0) Views: 521 Karting

Može samo jedna!

Da je pravde i junačke sreće, mogli bi smo da imao više nego dve Osnovne škole sportske vožnje, u narodu poznatije kao karting, ali avaj…Ima nas taman toliko da ima potrebe samo za jednim „rasadnikom“ automobilskih talenata, a da ne pričamo koliko isti utiče na saobraćajnu kuluturu, i tako. U suprotnom, svaki bi region mogao da neguje autentičnu školu, u zavisnosti od staze i onog ko se bavi rasadom!

KARTINGAŠA NIKADA DOVOLJNO

Podele su nam stiče se utisak genetski zapis, ruku na srce, za opravdanje potrebe ima razloga na pretek, i što je dramatično, više nego valjanih. Kako od strane koja se odvajila, tako i kod drugih koji su uslovno rečeno ostavljeni. No, na kraju uvek i po pravilo uvek ispaštaju takmičari, i to oni najmlađi, rasad. Zbirno bi ih bilo taman dovoljno da se zbog konkurencije međusobno se podstiču, kako bi napredovali, tako i zbog publike, koja bi svakako imala šta da vidi i na kraju sponzora i medija. Ali, avaj…

Do kraja šampioata svi na repertoaru imaju još po jedno takmičarsko izdanje. Jedni do sada imaju četiri odrađena vikenda, a drugi jedan manje, što jeste i nije neka razlika. Nepobitno je, da je svako takmičnje bitno i da ih ima što više, odnosno u skladu sa platežnim mogućnostima takmičara. Kvantitet ne mora svaki put da iznedri kvalitet.

Pored razlika, pomenuti imaju i sličnosti, a to su takmičari. U duhu rečenog, za napredovanje potrebno je imati što više trka u volanu, u tom slučaju imamo sasvim legitimnu pojavu takmičara koji posećuju oba „luna parka“. Ali, ima i onih koji su na početku bili priklonjeni samo jednom, pa su zbog nezadovoljstva „kupili“ kartu za drugi.

Sada se nameće jedno logično pitanje, gde je problem? Kvalifikovana „igrališta“ posedujemo, u ovom slučaju na sreću, „čak“ četiri. Sledeća stavka su funkcioneri ili delioci pravde, a onda se vraćamo na davno poznati problem vlasnike A, B i C licenci. Tvrdnja se temelji na činjenici, da prigovora od strane takmičara ima na pretek i mahom se odnose na situacije kada sudije nisu pravovremeno reagovale, odnosno sporstka komisja nije donela odgovarajuću odluku!

Da se razumemo oko jednog, nije realno od vlasnika licence C ili maksimalno B, koji „duži“ krivinu za minimalnu nadoknadu, očekivati da se maksimalno preda, a naročito ako može i da doživi neprijatnost, konkretno od takmičarovog finasijera, čitaj oca, kada su najmlađi u pitanju, dok stariji pokušavaju da do „prvade“ dođu na svoj način. Savet mudrih ili sportska komisija posebna je priča.

Sve u svemu, sačekajmo da svi završe svoje priče i proglase najbolje, a da nastupajuću pauzu do proleća iskoriste da se nađu zajedničko rešenje kako bi bili zajedno. Realno, mesta ima samo za JEDNU…

Komentari su zatvoreni.