MENI

Srbadija na Kupu nacija

Kišno finale na Strelištu

9. 10. 2015. Comments (0) Views: 859 Motociklizam, Motokros

Na Strelište po titule

Drugo vikenda oktobra na stazi Strelište u Dubcima nadomak Brusa, biće održana finalna trka Otvorenog šampionata Srbije u moto krosu. Ko će odstreliti šampionske titule u raspisanim klasama znaće se posle dve vožnje u nedelju 11. oktobra. Najnamnje razloga za brigu imamu Branko Antić u M X 1, Gabor Sagmajster u M X 3 i Slobodan Jablanović u M X B klasi

Gabor i Richi

U klasi do 65 kubika dva kandidata plediraju na titulu. Andrej Suša sa sa 220 poena, ima neznatnu prednost u odnosu na Veljka Krsmanovića, dok će borbu za utešno treće mesto voditi Aleksa Milosavljević i Mateja Stojanović. Raduje činjenica da je se tokom sezone na prethodnih pet takmičenja, od kojih je jedno bilo i za Istočnoevropski šampionat, za bodove borilo devet takmičara u osnovnoj klasi.Valja napomenuti da je u konkurencija dečaka, Tatjana Vučetić trenutno šesta sa osvojenih 67 poena.

Miki Stanojevic

Takmičenje pre kraja u klasi do 85 kubika, Miodrag Stanojević ima 11 bodova prednosti u odnosu na Milića Zimonjića i Janka Ralića koji imaju indentičan broj osvojenih poena, 180. Pomenutu klasu krasi Teodora Radojčić sa 107 poena, ali je bitno napomenuti da je na pretposlednjioj trci u Punoševićima ostala bez plasmana zbog pada na kvalifikacijama, koji je uslovio prelom ključne kosti. Teodora se u međuvremenu oporavili i uveliko se sprema za finale u Dubcima.

tata Stanojevic

U klasi M X 2 biće više nego zanimljivo usled sticaja okolnosti. Miroljub Cvetković zbog preloma šake u Globarima nije spreman da uskoči u sedlo kros motora, a Nenad Jeremić na istoj trci nije prošao anti doping kontrolu, tako da su za osvajanje titule šampiona kandidature istakli Mladen Stanojević koji je do sada sakupio 166 poena, drugoplasirani Davide Veđelek ima 156, a trećeplasirani Vukašin Ćurčić 145 bodova. Šansu iz prikrajka vreba Franjo Rihter sa 145 bodova.

kros1

U najjačoj klasi biće da je sve jasno po pitanju novog šampiona. Domaćin Branko Antić trenutno je vodeći sa 224 bodova u odnosu na drugoplasiranog klupskog kolegu Miloša Đorđevića koji je je osvojio 190 poena. Treću pozciju zauzima Ričard Sagmajster sa 166, a trenutno četvrtoplasirani Vlade Rajević, ako dođe u Dubce biće u publici jer je prošlog vikenda na treningu polomio ključnu kost. Međutim, Rajevići imaju i dva juniora Petra i Filipa čije učešće u klasi MX 65 zavisi od spremnosti oca da im pruži logistiku na stazi.

Starom novom šampionu Gaboru Sagmajsteru u klasi M X 3 dovoljno je samo da završi prvu od dve vožnje u nedelju 11. oktobra kako bi se okitio još jednom titulom koja će mu doneti Zlatnu kacigu. Najizglednije šanse za osvajanje vicešampionske titule ima Oto Goblos koji je do sada osvojio 174 poena, dok je na trećeme mestu trenutno Viktor Lang sa 152 poena.

kros

Klasa M X B u znaku je Jablanovića. Slobodan je nedostižan kada je u pitanju titula, dok je Vukašin sa osvojenih 175 poena prvi pretendent na vicešampionsku titulu. Glavnu „pretnju“ predstavljaće mu Nemanja Vemić sa 161 poenom, odnosno Nenad Petrović koji ima sa 156 poena.

Subota je rezervisan za slobodne treninge, a glavni takmičarski dan je u nedelju. Prepodnevni deo dana biće u znaku tehničkog i verifikacije, posle čega slede nezvanični i kvalifikacini trening. Start prve trke zakazan je za tačno u podne.

Komentari su zatvoreni.