MENI

Humanitarni drift vikend u Čačku

Sreća dolazi sa iskustvom

4. 06. 2014. Comments (0) Views: 1386 Autosport, FIA WTCC, Kružne trke

Nema testiranja u Moskvi, otkazana trka u SAD

Organizatori su za sada saopštili samo da će otkazana trka biti zamenjena još jednom u Aziji.

DucauociMoskve

Trka WTCC šampionata koja je trebalo da bude održana u SAD 14. septembra otkazana je i biće zamenjena trkom u Aziji, verovatno u Kini, i to pre planiranih trka na ovom kontinentu koje su već u kalendaru.

Prema navodima organizatora do otkazivanja trke na stazi Sonoma je došlo zbog nepremostivih logističkih prepreka.
Kalendar će i dalje biti ispunjen sa 12 trka, uz dodatnu trku u Kini, pored postojeće u Šangaju 11. i 12. oktobra, koja u raspored ulazi umesto trke u SAD.

Trka na stazi pored San Franciska je trebalo da bude treća do sada u SAD, u trogodišnjem ugovoru, ali kako Citroen i Lada nemaju tržište u SAD, verovalo se i da je ovogodišnji događaj bio poslednji u Severnoj Americi.

– Radovao sam se odlasku u San Francisko , ali mi je po malo i drago što je došlo do promene i što ćemo imati novu trku u Aziji koju ni drugi vozači nisu vozili. Makar jednom u sezoni da smo svi na istom nivou što se tiče staze – rekao je Borković.

Iz WTCC šampionata stiže i vest da pred trku u Moskvi 7. i 8.juna prvi put neće biti održani treninzi u petak, već će se samo u subotu 7.juna pre kvalifikacija održati dva slobodna treninga.

– Ovo je zaista loša vest. Nikada nisam vozio na stazi u Moskvi i puno bi mi značilo pola sata na toj kao i na bilo kojoj stazi do sada. Posle sudara i dugog puta automobila u Moskvu iskreno strepim kako ćemo sve postići, ali verujem u moj NIS Petrol by Campos Team – zaključio je Borković pred put u Moskvu.

Najbolji srpski automobilista i dalje zauzima 12. poziciju u generalnom plasmanu sa 15 bodova. Obe trke u nedelju 8.juna biće u direktnom prenosu na RTS2 i Eurosportu od 11 i 12 časova.

Komentari su zatvoreni.