MENI

Globare izazov za majstore volana

Pune startne rampe na Istočnoevropskom u Globarima

27. 06. 2014. Comments (0) Views: 781 Motociklizam, Motokros

Globare praznik kros discipline u Srbiji

Jednom godišnje na polovini sezone MK Gajić iz Kruševca na stazi Globare organizuje takmičenje za Istočnoevropski i Otvoreni šampionat Srbije. Što se tiče takmičara, ali i publike pomenuti bi mogli i više puta u toku godine da se istaknu u organizaciji, jer pomenuta manifestacija važi za praznik moto kros na teritoriji naše zemlje.

riči

– Svima koji vole moto kros i te kako znači da budu prisutni na stazi Globare nadomak Kruševca. Organizacija trke za Istočnoevropski šampionat slobodno mogu reći jedinstvena je prilika za mnoge domaće vozače da se ogledaju sa konkurencijom iz zemalja u okruženju. Istina je da bi pomenuti bili spremni da odu i u goste, ali troškovi putovanja u inostranstvo na takmičenje umeju da budu nepremostiva prepreka. Ujedno, svi ljubitelji kros discipline davnih dana su prepoznali značaj takmičenja, tako da ih i ovog vikenda očekujemo u velikom broju. Bolje je i jednom godišnje nego da nemamo ovakav praznik moto krosa u Srbiji. Korak dalje će biti kada „uđemo“ u kalendar takmičenja za šampionat Evrope – rekao je Gabor Sagmajster takmičar i prvi čovek moto kros discipline u MSS.

Pored takmičarskog dela, organizator se pobrinuo i za dobru zabavu pre i posle kvalifikacija. Subota prepodne po pravilu je rezervisna za tehnički prijem, verifikaciju i slobodne treninge, da bi se u drugom delu dana takmičari borili za poziciju na startnoj rampi . Nedelja je takmičarski dan, a svečano otvaranje zakazano je za 11 časova.

Komentari su zatvoreni.