MENI

Borković u šoku zbog oduzete pol-pozicije

Borković bez bodova u Mađarskoj

3. 05. 2014. Comments (0) Views: 514 Autosport, FIA WTCC, Kružne trke

WTCC gazde uhvatio zort

Možda će neupućenima naslov zvučati rogobatno, ali se stvari lako daju pojasniti i nije nedozvoljeno, šta više poželjno je da favorizjuemo i navijamo za Dušana Borkovića jedinog predstavnika Srbije na Svestkom šampionatu turing automobila!

BANE2669

A da je gazde pomenutog WTCC cirkusa koji konstantno beleži rast gledanosti, debelo uhvatio zort od dugajlije iz Pančeva definitivno govori činjenica da su mu pronašli da mu je automobil niži od dozvoljenog za manaje od jednog milimetra. Valja naglasiti da je Dušan na Q 2 imao ozbiljno izletanje, što je na početku rezultiralo da osvojio idealno 10 mesto, kako bi na drugoj trci startovao sa prvog mesta, ali je definitivno i uticalo da automobil ne bude u propisanim merama. Istina je da su ga i tokom Q 1 proveravali, i sve je bilo uredu. Isto tako poznato je da automobil posle izletanja sa staze nije više isti kako je podešen i da je merenje posle toga nije… ali gazdama se može, jer igranka je montirana za momka sa startnim brojem 9, a ne za …

Podsećanja radi, a hronoliški gledano Borković ih je načeo još na prvim kvalifikacijama u Maroku, kada je ušao prvih pet. Platio je danak vlastitom neiskustvu ali i tima i promeni pravila da finalnih pet voze svako svoj krug i da takmičar iz boksa može da krene tek kada prethodnni uđe u svoj brzi i tako to, ko je pratio sve je poznato!

Sledi vikend u Francuskoj na domaćem terenu favorizovanog sitroena, i nova akcija Borkovića, ovoga puta na tapetu se našao miljenik Sebastijan Loeb, devetostruki svetski šampion u reliju. Nije jadni Loeb znao da je Duca ispekao zanat u jugićima klase Hibrid kako se vozi i gradi pozicija do izluđivanja protivnika, na improvizovanim igralištima poput Beranovca, Mišeluka, Ušća i Zalužana, a kad se najzad dohvatio autodroma…

Nije da bi mu oprostili pomenute „nestašluke“, ali nisu računali da novajlija toliko vredi, ume može, zna i da ga po onoj staroj narodnoj povrh svega prati i sreća, jer ruku na srce deseto vreme u Q 2 je idelna pozicija za start druge trke na Hungaroringu gde je preticanje neizvodljivo, a već smo objasnili kako se Kratki uspešno gradi,a plus sve su šanse da će i kiša padati u nedelju. I onda ko vole bolje sprečiti nego lečiti!!!

Istina je da gazde nisu gadljive na pare, naročito od privatnika novajlija, šta više rado ih primaju, ali definitivno nisu računali da će jedan nadasve simpatičan momak iz Srbije toliko dobro iskoristiti svaki cent, da se nisi libili da udare i ispod struka.

Komentari su zatvoreni.