MENI

Nemanja Milovanović ipak na Ponikvama

Nevreme pokvarilo matine na Ponikvama

3. 05. 2014. Comments (0) Views: 994 Autosport, FIA WTCC, Kružne trke

Borkoviću pol-pozicija za drugu trku na Hungaroringu

Srpski automobilista 10. u kvalifikacijama na WTCC u Mađarskoj

BANE2565

Srpski automobilista Dušan Borković zauzeo je 10. mesto u kvalifikacijama za WTCC trke na stazi Hungaroring u Mađarskoj. Borkoviću će ovaj plasman omogućiti da na drugoj od sutrašnje dve trke startuje s pol-pozicije, što će mu značajno povećati šanse da ovog vikenda uveća bodovni saldo u šampionatu.

Vozač Chevrolet Cruze #98 po oblačnom vremenu, ali i suvoj stazi, u prvoj sesiji kvalifikacija izvezao je i svoj najbolji krug u vremenu 1:50.602, što mu je bilo dovoljno za nastavak kvalifikacija. U drugom delu krenuo je odlično i imao sjajno vreme u prvom sektoru, međutim, na kraju je završio u vremenu 1:51.937, što je za krajnji ishod imalo 10. poziciju u kvalifikacijama.

Adut NIS Petrol by Campos Racing tima prvu trku započinje s desete pozicije, a kako propozicije WTCC predviđaju obrnuti poredak prve desetorice iz kvalifikacija za drugu trku, srpski automobilista drugi start imaće s prvog mesta.

– Kao što sam već pričao, staza nije toliko brza koliko je zahtevna, sa tehnički zahtevnim spletovima. Zadovoljan sam kako je prošlo, startujem drugu trku s pol-pozicije. Biće teško sačuvati plasman ispred svih brzih momaka iza sebe – rekao je Borković posle kvalifikacija.

Najbolje vreme u kvalifikacijama ostvario je Ivan Miler u Sitroenu (1.48.727), ispred klupskih kolega Hoze Marija Lopeza i Sebastijana Loeba. Obe trke WTCC u Mađarskoj biće vožene sutra, prva kreće u 13.30, druga u 14.40 uz direktan prenos na kanalima Eurosport i RTS 2.

Dušan Borković trenutno zauzima deveto mesto u generalnom plasmanu WTCC sa 15 osvojenih bodova posle prve četiri trke.

– Ne mogu da budem nezadovoljan s obzirom na to da sam jedini kome je ovo prvi Hungaroring u životu. Učiniću sve da u nedelju ostvarim što bolji rezultat na obe trke i sakupim još nekoliko važnih bodova u Svetskom prvenstvu. Sezona je duga, ima još 20 trka do kraja. Moramo da učimo u narednom periodu, naročito u pogledu setup-a automobila. Istina je da ova staza ne odgovara Chevrolet-u jer ima dugačko međuosovinsko rastojanje, ali se uprkos tome nećemo predavati – istakao je Borković.

Pančevački automobilista u Mađarskoj će imati i veliku podršku srpskih navijača. Ekskluzivnu priliku da budu deo tima navijača najtrofejnijeg srpskog automobiliste, koga NIS sponzoriše četvrtu godinu zaredom, imali su oni koji su od 14. marta do 14. aprila kupili bilo koji NISOTEC proizvod, slikali se se sa njim na temu: „JA I MOJ AUTO VOLIMO NISOTEC ULJA“ i objavili je putem sajta www.nisotec.rs.

Stručni žiri u kome je i bio Dušan Borković, izabrao je najzanimljivije i najoriginalnije fotografije. Tri autora najbolje fotografije bodriće Ducu na Hungaroringu.

Višegodišnja podrška Dušana Borkovića i NIS Petrol Racing tima je potvrda opredeljenja NIS-a da promoviše vrhunski sport i zdrav način života. Iz godine u godinu, NIS pod brendom „NISOTEC“ unapređuje i širi paletu kvalitetnih motornih ulja koja zadovoljavaju sve zahteve proizvođača motora i važeće sertifikate ISO 9001 i ISO 140001.

Komentari su zatvoreni.