MENI

Vikend za zaborav

Nove kacige za novu sezonu

15. 04. 2014. Comments (0) Views: 758 Motociklizam, Motokros

Malobrojni a spektakularni

Drugu trku Otvorenog šampionata Vojvodine koja je održana u Bačkoj Topoli obeležio je mali broj takmičara u klasama MX 1 i MX 2, ali su zato bili više nego spektakularni. Nenad Jeremić povratnik u moto kros posle nekoliko godina pauze, ove sezone vozi u MX 2 klasi i o minuloj trci slovi.

jeremić2

– Meni je zbunjujući ovaj šampionat Vojvodine i šampionat Srbije. Isti ljudi organizuju dva šampionata… to je skroz nerazumljivo… ko je to sve poremetio, ako nećemo da imamo AMSS, onda nek se to lepo uradi, a ne dva pomešana šampionata – prva je rekacija mlađanog Jeremića.

Pored pomenute pometnje, takmičar iz Negotina primećuje da je bilo dosta konfuzije tokom takmičarskog vikneda, uz reči hvale za stazu.

jeremi1

– Staza je fenomenalna, samo što je to moglo malo bolje da se organizuje, u kalendaru piše subota i nedelja, a tamo se u nedelju ništa nije znalo, a u subotu ništa nije bilo. Treba malo da se pokrene taj moto kros kod nas, vreme je, ima mnogo toga da se kaže, ali ne znam to je…mene ne zanimaju mnogo ti ljudi, ali bih želeo da se moto kros raširi ovo što se kod nas dešava je prosto smešno – jasan je Nenad.

Zbog malog broja takmičara po klasama, organizator je bio prinuđen da formira divizije, što je mnogo zabavnije za gledanje, ali i brže i vremenski kraće traje za organizatora.

jeremic

– U MX 1 kao i MX 2 klasi nije bilo mnogo vozača, ali smo bili spektakularni. Mislim da je korektno da vozači MX B klase koji su mlađi da posle šampionske titule moraju da pređu u viši rang, kao i u svakom sportu. Ponoviću još jednom staza je bila uredna, kako sam čuo organizator je bio i jedan od vozača, tako da nije mogao mnogo da pripomogne organizovanju. Trebalo bi da se popune MX 1 i MX 2 klase, kako bi bilo mnogo interesantnije, kako za nas tako i za publiku. Trebalo bi da se organizuje nešto u subotu uveče kako bi privuklo ljudima pažnju. Dejan Fabijanović je bio u organizaciji, a nije mogao ništa da preduzme. Moglo je to mnogo bolje da izgleda nego što je bilo. Mada svi vozači su otišli na Istočnevropski šampionat, zato nas je bilo u malom broju…

Komentari su zatvoreni.