MENI

Volvo u saradnji s kompanijom za razvoj sportske opreme...

Subaru osvojio nagradu za visoki kvalitet bezbednosti vozila

9. 01. 2014. Comments (0) Views: 582 Industrija, Volvo

Nova „cloud“ rešenja iz Volvoa nude potpunu povezivost

Lansiranjem sistema Sensus Connect Volvo Car grupacija (Volvo automobili) predstavlja unapređeni sistem zabave i navigacije. Volvo sada svojim kupcima nudi istinski umreženo iskustvo vožnje. Servisi zasnovani na „cloud“ rešenjima omogućavaju vozaču da pronađe i plati parking, otkrije nove restorane, uživa u omiljenoj muzici i još mnogo toga. Sensus Connect nudi uz to i novi paket Pandora Internet Radio.

137385_1_5

„Tehnologija bi trebalo da olakša život. Zato smo prilikom razvoja Sensus Connect sistema pažljivo slušali želje naših kupaca. Nije sve u ponudi bezbroj aplikacija, već u ponudi tačno onoga što kupcima treba“, ističe David Holecek, brend menadžer za sisteme povezivanja pri Volvo Cars kompaniji.

Potpuno novo iskustvo boravka u automobilu uključuje novosti u svim segmentima putovanja. Desetine hiljada radio stanica mogu da se slušaju u prethodno ugrejanom ili ohlađenom automobilu, što omogućava aktivacija preko mobilnog telefona. Navigacioni sistem nudi ne samo uputstva do odredišta, nego i uzbudljive Wikipedia informacije o području kroz koje se prolazi, kao i informacije o raspoloživom parkirnom prostoru. Park&Pay je prva na svetu integrisana tehnologija za pronalaženje i plaćanje parkinga iz samog automobila. Aplikacija se zasniva na car2infrastructure komunikaciji i pokazuje nove mogućnosti komunikacije automobila s okruženjem.

Volvo je jedan od malobrojnih automobilskih proizvođača koji strateški investiraju i učestvuju u razvoju „cloud“ tehnologija.

„Sve se svodi na to da svima ponudimo jednostavno, intuitivno i ugodno iskustvo. Nema smisla napuniti automobil nepotrebnom tehnologijom, tako da je naš glavni cilj da kupcima ponudimo najbolje moguće iskustvo i jednostavnost korišćenja. Naše ‘cloud’ aplikacije jednostavno se osvežavaju. Sensus nudi optimalnu kombinaciju ulaznih/izlaznih metoda i omogućava vozaču da automobil pretvori u Wi-Fi područje“, ističe David Holecek.

Izborom partnera koji su najbolji u pojedinim područjima, kao što su Ericsson, Pandora, HERE, Yelp, Glympse i provereni parking servisi, Volvo je bio u mogućnosti da se fokusira na ono što radi najbolje, a to je omogućavanje bezbedne, udobne i maksimalno ugodne vožnje.

„Posebno smo ponosni što prilikom lansiranja Sensus Connect sistema možemo da ponudimo Pandora Internet Radio, koji nudi internetski radio servis za više od 76 miliona aktivnih slušalaca mesečno,“ napominje Holecek.

Sensus Connect će vozaču Volvo automobila omogućiti pristup Pandori putem modema u pametnom telefonu, a upravljanje je maksimalno pojednostavljeno, slično upravljanju klasičnim FM radio prijemnikom.

„Vozač s lakoćom prelazi sa slušanja muzike na preslušavanje tekstualnih poruka. A od sada Volvo automobil neće samo podsetiti na potrebu servisiranja, već i predložiti termin u komunikaciji s lokalnim predstavnikom brenda. Na kraju, pozdravite se sa skupim mapama koje se moraju stalno obnavljati jer naša Sensus navigacija podrazumeva doživotno besplatno obnavljanje mapa“, ističe Holecek.

Obnovljeni Sensus Connect uključuje bogat izbor aplikacija, napravljenih za pojednostavljenje ukupnog iskustva vožnje.

„Moje dve omiljene komponente Sensus Connect sistema su Glympse, aplikacija uz pomoć koje svoju poziciju možete podeliti s prijateljima, što je posebno iskoristivo kada prvi put idete nekome u goste, i što se čitav Volvo automobil u trenu pretvara u pokretnu Wi-Fi tačku, s tim da integrisana krovna antena obezbeđuje najbolju moguću konekciju”, zaključuje David Holecek.

Sensus Connect je tu da vozaču ponudi sve što mu treba i kada treba, odnosno da vozačima olakša život i ponudi maksimalno ugodnu vožnju bez kompromisa po pitanju sigurnosti i udobnosti.

Osveženi Sensus Connect sistem biće dostupan u svim novim Volvo modelima od maja 2014. godine. Vlasnici koji u svojim automobilima već poseduju Sensus Connect moći će da osveže svoj sistem.

Volvo Sensus 2014 rešenja, između ostalog, uključuju:

ZABAVA
• Pandora – Internet radio
• 100.000 globalnih radio stanica kroz TuneIn
• Radio – streaming servis
• Stitcher – radio emisije na zahtev
• Regional audiobook rešenja
NAVIGACIJA
• Unapređeni sistem s 3D grafikom i doživotnim osvežavanjem mapa
• Park&Pay by Parkopedia – pronalazak raspoloživog parkinga i plaćanje iz automobila
• Yelp – pronalazak lokalnih usluga kao što su restorani s ocenama klijenata
• Glympse – podela lokacije s prijateljima
• Send to Car – pronalazak i slanje odredišta u navigacioni sistem automobila preko mobilnog telefona
• Wikipedia – bogate informacije o lokaciji na kojoj se vozilo nalazi
• Baidu – lokalna usluga pretrage za kinesko tržište
EKRAN
• Osveženi HMI
• Kontrola glasom i tekst-govor konverzija
POVEZIVOST
• Integrisana krovna antena s ugrađenim 3G modemom
• WiFi hotspot u automobilu
• Smartphone konekcija (WiFi i Bluetooth)
• Bluetooth audio streaming i hands-free pozivanje
USLUGE
• Smartphone aplikacija koja povezuje automobil i mobilni telefon
• Daljinska aktivacija grejanja ili hlađenja
• Rezervacija termina za posetu servisu

Komentari su zatvoreni.