MENI

Novogodišnji let u novu avanturu

Vreme je za podvig

2. 01. 2014. Comments (0) Views: 460 Dakar

Autobusom na Dakar

Dobro došli u Argentinu! Taj natpis dočekao je sve učesnike Dakar relija na aerodromu “Ezeiza”. Gabor Sagmajster i ekipa koja ga prati doputovala je u Argentinu. Let preko Pariza i Madrida za Buenos Ajres dugo je trajao, ali je protekao bez ikakvih problema. Sagmajster, njegov prijatelj motokrosista Vlade Rajević i novinar Predrag Milinković krenuli su 1. januara sa aerodroma „Nikola Tesla“. U Madridu su se sreli sa Deši Janošom, motociklistom iz Budimmpešte, koji će biti u timu sa Gaborom.

dak

U prepodnevnim satima po lokalnom vremenu 2. januara stigli su u prestonicu Argentine. Dočekala ih je kiša, ali i dobro raspoloženje, jer su ponovo na tlu Latinske Amerike.

-Taksijem smo otišli kod našeg starog prijatelja Vlade Stanimirovića, osvežili se, a potom smo bili na dobrom ručku. Podsetili smo se kako je ukusna hrana u Argnetini. Nedostajaće nam taj ukus kad krene reli, jer u bivaku u pustinji su vojnički obroci. Sad krećemo autobusom za Rozario, grad koji će nam biti baza do 5. janaura kad je start. Do Rozarija ima nekih 300 kilometara, ali brzo će proći jer smo svi veoma raspoloženi – istakao je Gabor Sagmajster.

Tehnički pregled i verifikaciju motociklista iz Subotice imaće 3. janaura u 16.30 po lokalnom vremenu. Za sve preglede potrebno je otprilike tri sata ako nema problema. Nakon detaljne kontrole takmičari se pojavljuju sa motorom na specijalnom podijumu pred publikom i odlaze sa svojim vozilima u “park ferme”.
P. Milinković

Komentari su zatvoreni.