MENI

Od Zaklopače do tornja na Avali

C-Klasa u svom najboljem izdanju

18. 12. 2013. Comments (0) Views: 450 Industrija, Subaru

Novi prodajni rekord za Subaru

Subaru Australija postigla je rekord u prodaju automobila ove marke, objavila je Savezna komora automobilske industrije u Australiji. Sve veća popularnost ovog brenda vlada svetom, a samo u Australiji, tokom novembra, prodato je 4232 vozila. Novi rekord prevazilazi prethodni koji je postignut u martu ove godine, kada je Subaru u Australiji prodao 4219 vozila. To znači da je prodaja porasla za 31,8 odsto u odnosu na novembar 2012. godine i predstavlja 4,4 odsto udela prodaje na ovom tržištu za pomenuti mesec u 2013. godini.

Subaru Forester

Posebno se istakao model Forester, sa prodajom od 1521 vozila, što predstavlja 67,7 odsto od ukupne prodaje za novembar i 18,6 odsto godišnje prodaje do datuma zaključenja objave rezultata. Osim uspeha u prodaji, Forester je proglašen i za najbolji automobil u disciplini vozila za sport i svakodnevnu upotrebu (Australia’s Best Cars (ABC) awards), koju zajedno dodeljuju organizacije koje se bave auto industrijom u Australiji.

Model XV je takođe doživeo veliki uspeh sa prodajom od 1339 vozila, što predstavlja 48,4 odsto ukupne prodaje za novembar i 9,4 odsto ukupne godišnje prodaje. Što se tiče ostalih modela iz Subaru porodice, prodato je 895 modela Subaru Impreza, kao i 140 Tribeca.

Generalni direktor Subarua za Australiju, Nik Senior, izjavio je da rezultati prodaje predstavljaju veliki uspeh s obzirom na izazovno automobilsko tržište, ali i da rezultati ističu kvalitet automobila, kao i snagu mreže i lojalnost klijenata.

Kvalitet ovog brenda istakla je i nagrada koju je dobio Forester, dok su performanse Subaru pogona na sve točkove, koje su svetski poznate, dodatno cenjene od strane kupaca.

Komentari su zatvoreni.