MENI

MIKICA VESNIĆ – SA KLINCIMA NA NJIHOV DAN

Dakar 2014. (VIDEO)

23. 11. 2013. Comments (0) Views: 1615 Autosport, Reli

Blatnjavi spektakl u najavi

Danas i sutra se u okolini Samobora u Hrvatskoj održava četvrti makadamski reli Santa Dominica, na kojem će boje Srbije braniti tri posade iz kluba MM Pauer. Svojevrstan spektakl ove godine biće održan po kišovitom vremenu, koje zbog pomenute podloge najavljuje dobru zabavu, ali i obilje blata.

BaneiNemanja

– Kolika gužva vlada na brzinskom ispitu Savrščak, govori činjenica da smo jedva uspeli da odradimo trening. Na adresu organizatora stiglo je više od 100 prijava domaćih i vozača iz zemlja u okruženju, tako da ne čudi pomenuta gužva na stazi. Naš klub ima tri posade i to: Staniša Lazarac i Živko Gajić u micubiši lanseru IX evolucije, zatim Nemanja Gavrilović i moja malenkost u renou klio i Vukašin Tomić i Marko Matić u jugu 55. Plus posada Vladica Rabrenović i Sandra Rabrenović sa švedskom licencom u škodi fabiji – rekao je Branislav Pijević sekretar MM Pauer kluba iz Beograda.

Kakvo je interesovanje publike zbog kiše i hladnog vremena?

– Gledaoca ima u ogromnom broju jer znaju da ih očekuje vrhunski spektakl, naročito što će u jednom danu videti više od 800 prolazaka! Koncept brzinskog ispita ostao je isti. Jedan kružni brzinac s četiri prolaska, dva puta u jednom i dva puta u suprotnom smeru. Sama trasa brzinskog ispita doživela je neke promene tako da će sve biti još atraktivnije i zanimljivije. Matematika je jednostavna, očekivanih 100 posada na startu, svaka od njih proći će dva kruga po jednom brzincu, znači u četiri brzinska ispita dolazimo do računice da će gledaoci u jednom danu videti preko 800 prolazaka, što je više nego dovoljno za dobar provod i pored pomenutih vremenskih (ne) prilika – dodao je Pijević.

Start Savrščaka 1zakazan je za 8.30 časova, drugi prolaz sledi u 10.45, treći u 13, a četvrti u 15 časova. Posle toga sledi proglašenje najboljih u generalnom plasmanu, po klasama i dodela pehara.

Komentari su zatvoreni.