MENI

Jednodnevno finale na Avali

Neke sajle nisu izdržale

20. 10. 2013. Comments (0) Views: 668 Autosport, Brdske trke

Vidosavljević najbrži u generalnom plasmanu na Avali

Finalnu trku na brdskim stazama u organizaciji Srpskog automobilskog saveza pod okriljem AMS Srbije, koja je održana na Avali iznad prestonog grada obeležilo je više od 30 takmičara u šest klasa, i više nego korektne borbe protiv štoperice u oba penjanja.

bobo

Prvo mesto u generalnom plasmanu osvojio je Aleksandar Vidosavljević Bobo u lanči delti integrale. Kada je moćna mašina zaurlala na startu svim je adrenalin otiša u „crveno“ i tako je bilo do poslednjeg takmičara. Drugo mesto pripalo je Nikoli Miljkoviću u hondi sivik, a treće Nemanji Milovanoviću u BMW 320.

– Bez lažne skromnosti, od mene se i očekivalo da pobedim u generalom plasmanu, konkretno zbog automobila koji vozim, ali i zbog iskustva i dugogodišnje karijere. Več posle prvog izlaska imao sam prednost u odnosu na konkurenciju, ali i mogućnost da se još ubrzam, što sam i učinio. Četiri sekunde prednosti u zbiru vremena u odnosu na Miljkovića dovoljno govori koliko sam bio ozbiljan, bez potrebe da opterećujem auto, jer nam je namera da ga u skorije vreme prodamo. Uslovi su bili odlični, publike je bilo u pristojnom broju, sve je proteklo u najboljem mogućem redu i smatram da je šampionat SAS na brdskim stazama završen na najbolji mogući način – rekao je Vidoslavljević.

Nemanja

Kako je program finalne trke sabijen u jedan dan i da su takmičari zbog sticaja okolnosti mogli da voze samo jedan trening, ne čudi činjenica da su se svi ubrzali u drugoj vožnji u odnosu na prvu. Vredan pomena je Dragan Filipović u pežou 106 koji je po prvi put vozio na sve četiri nove gume i bez srljanja, što je rezultiralo petim mestom u generalnom plasmanu, što je više nego dobar rezultat, i ujedno prvim mestom u klasi N3. Jovana Jovanović je u pozajmljenom renou klio vozila brdo kako bi dala doprinos brojnosti takmičara, ali i da ostane u formi i dobacila do devetog mesta u generalnom plasmanu uz opasku da joj mnogo nedostaje suvozač.

Yovana

NEZVANIČNI REZULTATI U GENERALNOM PLASMANU

1. A. Vidosavljević, 2. N. Miljković, 3. N. Milovanović, 4. V. Zečević, 5. D. Filipović, 6. Ž. Đunisijević, 7. S. Jovanović, 8. M. Cvjetičanin, 9. J. Jovanović, 10. B. Dukić…

Komentari su zatvoreni.