MENI

Dupli program na Batajnici

Arsić novi šampion u 600 SS

7. 09. 2013. Comments (0) Views: 721 Brzinski, Motociklizam

Stojanoviću prvo vreme na treningu

Na kvalifikacionim treninzima za pretposlednju trku Istočnoevropskog šampionata u brzinskom motociklizmu, koja se održava na avio pisti vojnog aerodroma u Batajnici viđene su žestoke borbe u svim klasama. Pomenuto takmičenje boduje se kao finalna trka Otvorenog šampionata Srbije, a u klasi 600 super sport vlada najveća neizvensost kada je u pitanju borba za šampionsku titulu.

CvrleNenad Stojanović Cvrle trenutno brani tri titule šampiona u klasi 600 SS, jednu u Istočnoevropskom, drugu u šampionatu Bugarske i treću u nacionalnom prvenstvu i baš zbog toga mu je bilo potrebno da se na zvaničnim treninzima u borbi protiv štoperice, domogne prvog startnog mesta na nedeljnoj trci. Drugo vreme u klasi „ima“ Rumun Paskota, dok je treći Miloš Milovanović. Igor Arsić trenutno vodeći u klasi startovaće iz drugog reda sa četvrtog startnog mesta i neophodno mu je da na trci bude što bliže Stojanoviću, zbog bodovne razlike.

U klasi do 125 SP nije bilo nikakvih iznenađenja, gde voze još golobradi mladića i te kako željni dokazivanja. Najbrži na treningu bio je Martin Vugrinec, koji je i vodeći u klasi Istočnoevropskog šampionata. Drugo vreme ostvario je Nikola Gajić, a treći je Đorđe Rakić.

Motohepening klasu do 600 kubika sa starta će predvoditi Stevan Petrović ispred gosta iz Turske Furkana Erlinga, a treći je Srđan Gavrilović. Ista klasa, ali na „mašinama“ do 1000 kubika na prvom mestu ima će Dejana Radulović, drugo vreme u vlasništvu je Aleka Lentela, a treći je Draženko Tintor.

U najjačoj klasi do 1000 štok sport najbrži na treningu bio je Miloš Milovanović, za njim sledi Goran Stojanović, a treći je Miloš Mijailović najprijatnije iznenađenje ove godine.

Svečano otvaranje zakazano je za 12 časova, a strat prve trke 15 minuta kasnije.

Komentari su zatvoreni.