MENI

Lazarac rastrzan između ljubavi i posla

Ko pobedi Borkovića putuje u Brno

5. 09. 2013. Comments (0) Views: 372 Autosport, FIA CEZ, Kružne trke

Evropska titula zimuje na Đetinji

U četvrtak 05. septembra u prostorijama gradske kuće gradonačelnik Užica Saša Milošević priredio je svečani prijem Milovanu Vesniću i ASK Sport Auto Vesnić odajući tako priznanje automobilisti koji je u grad na Đetinji, i Srbiju, doneo prvu titulu iz jedne evropske serije na kružnim stazama.

2013-09-05 10-12-43 - IMG_8835

Porodica Vesnić je nakon gotovo četrdeset godina bavljenja sportom postala pravi brend koji je proneo ime grada širom bivše Jugoslavije, regiona, a sada i Evrope. Svi građani i sam gradonačelnik od sada sa ponosom mogu da istaknu da je šampion centralne Evrope, u koju spadaju Italija, Austrija, Slovenija, Poljska, Češka, Slovačka, Mađarska, Hrvatska, Makedonija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i naravno Srbija, Milovan Mikica Vesnić iz Užica.

– Milovan Vesnić je pravi primer na koji treba da se ugleda omladina ne samo Užica već i Srbije. Drago mi je što i grad Užice stoji iza ove pobede i titule i obećavam da ćemo i u budućnosti podržavati Vesnića. Ponosni smo na našeg sugrađanina – rekao je gradonačelnik Milošević i Vesniću uručio prigodan poklon.

2013-09-05 10-03-15 - IMG_8794

U maniru vrhunskog sportiste Milovan Vesnić se zahvalio gradonačelniku i gradskoj upravi i poručio.

– Bila je ovo naporna, ali uspešna sezona. Prvi smo u Srbiju i Užice doneli jednu evropsku titulu sa kružnih staza. Za 37 godina koliko se porodica Vesnić bavi automobilizmom moj otac i ja smo osvojili 36, što nacionalnih, što evropskih šampionskih odličja kao i dve Dijamantske kacige. Tu se naravno nećemo zaustaviti. Uz podršku grada Užica i naravno sponzora planiramo da nastavimo ovaj niz – rekao je Vesnić.

Novinare naravno zanimalo kakvi su dalji planovi Milovana Vesnića.

2013-09-05 10-09-18 - IMG_8820– Biće ovo zanimljiva zima. Ovo je tehnički sport, veoma skup. Pokušaćemo da prodamo automobil, a zatim zatvorimo finansijsku konstrukciju za neko od takmičenja na još višem nivou. Mnogo opcija je pred nama – dodao je Vesnić
Grad Užice i porodica Vesnić toliko godina predstavljaju dobitnu kombinaciju da možemo sa sigurnošću da tvrdimo da će se i u budućnosti uspešna saradnja nastaviti i da će i na novom takmičarskom automobilu i dalje stajati dobro poznata tablica sa natpisom – Užice.

Komentari su zatvoreni.