MENI

Druženje sa Fićom

Ford S-MAX Concept

30. 08. 2013. Comments (0) Views: 478 Industrija, Porsche

Pet decenija legendarnog modela Porsche 911

Pet impozantnih i trijumfalnih decenija postojanja jednog od najčuvenijih modela u istoriji automobila, legendarnog Porschea 911 – obeležene su u velikom stilu na centralnoj proslavi za zemlje centralne i istočne Evrope na poznatoj trkačkoj stazi Slovakijaring kod Bratislave.

DSC_1320_original

Od predstavljanja na Međunarodnom sajmu automobila davne 1963. godine, model 911 je simbolizovao srce matične kuće Porsche – jedinstven po priznatom kontinuitetu i tradiciji njegovog originalnog koncepta i dizajna.

Prestižni skup vodećih regionalnih automobilskih eksperata, zvaničnika Porsche klubova i automobilskih asova Porsche trkačkog tima predstavio je slavnu istoriju najčuvenijeg modela ponosnog proizvođača iz Štutgarta – i pružio retku priliku zvanicama da kroz vožnju i tehnička predavanja upoznaju srce i dušu automobila koji je inspirisao njegove zaljubljenike širom sveta i osvajao sve vodeće svetske trke od ranih dana njegovog nastanka.

u voznji - Slovakia ring

Poseban užitak za sve zvanice predstavljala je tematska vožnja svih modela Porsche 911 – od originalnog 901 iz 1963. godine i sledbenika – tipova G, 964, 993, 996, 997 i 991 – kao i ekskluzivna pred-premijera najnovijeg modela 911 Turbo S, najbržeg serijski proizvedenog automobila na svetu – mesec dana pre njegove zvanične svetske prezentacije!

SASA MASEN I PORSCHE GT COUPE 1

Izuzetnu čast zvanicama na Slovakia Ringu priredio je osvajač najčuvenije svetske trke „24 sata Le Mana“, Porscheov as Saša Masen – koji im je upriličio jedinstveno iskustvo vožnje pravog trkačkog kruga u njegovom pobedničkom vozilu – i koordinirao kraću trku za sve zvanice jubileja po modelu Le Mana.

Zvanični predstavnik Srbije na obeležavanju ove jedinstvene godišnjice legendarnog modela 911 – ambasador marke Porsche za Srbiju – dr. Aleksandar Obradović – ovom prilikom je najavio i skoro zvanično formiranje novog Porsche Kluba Srbija – koji će okupiti više desetina vlasnika i poklonika ove savremene ikone automobilske estetike, tehnologije, sportske dinamičnosti i otmenosti.

dr. Sasa Obradovic 911 tip 993

– Velika je čast biti u ovako eminentnom društvu – i to povodom bez presedana u istoriji automobilizma. Ovaj jubilej će predstavljati važan podstrek da Porsche Klub Srbija formira godišnji program u kome će njegovi članovi uživati podjednako sa svim ljubiteljima automobilizma u Srbiji – u čemu će važnu ulogu odigrati već dogovorena saradnja sa partnerskim klubovima iz regiona i Evrope – naglasio je dr. Obradović.

Komentari su zatvoreni.