MENI

Antić i Cvetković nadmoćno u Župi

Lepotice uz jahače

29. 08. 2013. Comments (0) Views: 623 Motociklizam, Motokros

Hristovu Zlatna kaciga

Kada je u pitanju moto kros, jedna od disciplina suvozemnog tehničkog sporta, mali broj ljubitelja upoznat je sa činjenicom da se iza svakog uspešnog takmičara krije vrhunski trener. Uvreženo je mišljenje da se moto sport kod nas i ne trenira, već da se svi praktično rađaju sa predispozicijama i svo znaje koje steknu mahom je sa trka i kvalifikacionih treninga. Na sreću u Srbiji postoji dosta kvalitetnih staza, a Rajko Ivanović jedan od vrhunskih stručnjaka, odnosno trenera koji dolazi iz Crne Gore, tako da su svi preduslovi ispunjeni.

Rajkoimomci

Dve trke pre kraja mladi Viktor Ivanović iz Crne Gore u klasi MX 85 osvajanjem treće titule šampiona dokopao se se Zlatne kacige, a isti uspeh ostvario je i znatno stariji kolega Miroslav Hristov iz Bugarske u klasi MX B. Uspeh je njihov, ali zasluge za iste kriju se u vrhunskom radu Rajka Ivanovića sa njima.

– Miroslav Hristov rođen je 14. aprila 1960. godine u Trojanu, Bugarska. Moto krosom počeo je da se bavi 1976. godine i vozio je vrlo uspešno do 1985. odine kada pravi pauzu u sportskoj karijeri. Na moto kros staze vraća se 2004. godine i vrlo uspešno vozi sve do danas. U dugogodišnjoj karijeri ostvario je vrlo zapažene rezultate: pet puta drugo mesto u MX 3 u bugarskom šampionatu, dva puta drugi i tri puta treći u Istočnoevropskom šampionatu. Ove sezone po treći put osvaja titulu šampiona u klasi MX3 za Otvoreni šampionat Srbije i time je stekao pravo na Zlatnu kacigu Moto saveza Srbije – rekao je Rajko Ivanović.

Hristov je u osnovi farmer, od toga živi, ali pre svega živi za moto kros i druženje sa kolegama širom Balkana. Rado je viđen gost na svim stazama u Srbiji, a pre svega ga krasi fer plej. Možda bi njegovi rezultati bili i zapaženiji da mu sportski moto nije, prvo zdravlje i bez povreda.

– Prošle godine planirao je da prekine aktivno bavljenje moto krosom,ali sam uspeo da ga ubedim da odradi još i ovu sezonu. Smatram da je zasluženo osvojio najveće priznanje Moto saveza Srbije. Posebnu težinu ovom priznanju daje podatak da Miroslav ima 54. godine i trenutno je najstariji aktivni vozač na Balkanu. Pored toga što je vrli sportista Hristov zna i za red i vrlo se zahvaljuje MS Srbije i svim takmičarima na izuzetno dobrom i korektnom odnosu prema njemu, kao sportisti i čoveku – dodao je Ivanović.

Komentari su zatvoreni.