MENI

„Nula“ na putu do Zlatibora

Otkazan 46. Srbija reli

19. 07. 2013. Comments (0) Views: 896 Autosport, Galerija, Reli

Užice u znaku sporta brzina

Tačno u 20.01 časova kako i predviđa Pravilnik takmičenja sa Trga Partizana u Užicu sa svečane rampe startovala je posada Krum Dončev i Petar Jordanov u ford fiejsti R 5, najatraktivnijem automobilu na 46. Srbija reliju. Žitelji grada na Đetrinju i okoline koji žive za auto sport došli su u ogromnom broju nekoliko sati pre ceremonijalnog starta kako bi se družili i fotogarfiisali sa takmičarskim posadama.

FotoStevanRadovanovic1Posle tehničkog prijema i verifikacije tačno 26 posada u svim raspisanim klasama dobilo je pravo nastupa na našem najstarijem i ujedno najtradicionalnijem takmiečnju auto sporta. Pored domaćih takmičara, najviše posada ima iz Bugarske, po jedna iz Kazahstana, Češke i Švedske.

IMG_9338– Rado dolazim na Srbija reli, jer se kod vas osećam kao kod kuće. Posebno mi je drago što se domaća publika sa jednakim intersovanjem odnosni kako prema domaćim tako i prema takmičarima iz Bugarske. Vrlo ih zanima nova ford fiejsta R 5 i prepuni su pitanja, ali ja nažalost nemam puno toga da im kažem, jer sa istom prešao jedva 50 kilometara. Tokom subote i nedelje imaću dovoljno vremena da isprobam mogućnosti moćnog automobila, a ujedno se nadam i pobedi. Dodatno sam opterećen činjenicom da  branim titulu šampiona Srbije u reliju, tako da je odgovornost da se pokažem u što boljem svetlu još veća – reako je Krum Dončev.

IMG_9381 Prvog dana na programu su osam brzinskih ispita na četiri lokacije. Brzinski ispit Vrela startuje u 11.34 časova,  a za njim slede Lokve, Duboko i Vulujac. Drugog dana u nedelju preostaje da se odradi preostalih osam brzinskih ispita, na takođe letiri lokacije. Idealno vreme za pobedničku posadu na ciljnoj rampi na Trgu Partizana je u 17. 51 časova.

Komentari su zatvoreni.