MENI

Kruzne trke, Kičevo (SNIMAK)

Drift prvi put u Novom Sadu

8. 07. 2013. Comments (0) Views: 612 Autosport, FIA ETCC, Kružne trke

Na Siciliji sa novom spravom

Pre samo dva dana kada je iz Francuske stigla loša vest da je kvar motora seat leona, automobila sa kojim je naš as zabeležio istorijsku pobedu u Austriji na Evropskom kupu turističkih automobila (ETCC), nerešiv do naredne trke svima se činilo da Dušan Borković neće biti u prilici da vozi na trkama na Siciliji narednog vikenda. Svima, ali ne i Dušanu Borkoviću i kompaniji NIS. U poslednji čas sa uspehom je rešen problem sa trkačkom spravom.

Borkovic Chevrolet

U Engleskoj je „pronađen” vrhunski ševrolet automobil o čijim mogućnostima govori podatak da ga je sklapao i održavao RML, renomirani ševroletov fabrički tim. Srpski i evropski auto as na predstojećim takmičenjima voziće automobil kakav i priliči njegovim mogućnostima i ambicijama.

Poseban kuriozitet predstavlja činjenica da će Borković biti ne samo prvi Srbin za volanom ševroleta u jednom od najprestižnijih takmičenja koje se organizuje FIA već i prvi vozač sa ovih prostora u moćnom automobilu.

– Nismo se predavali i uspeli smo. Verovao sam da ćemo i iz ovog problema izaći jači i to se i dogodilo. Zahvaljujući NIS Petrolu obezbedili smo ševrolet auto koji ću voziti u završnici debitantske sezone u ovom velikom takmičenju. Idemo ka novim uspesima na radost naših navijača u Srbiji i širom sveta. Hvala NIS Petrolu i celoj kompaniji NIS što veruju u mene – rekao je Borković
U ekspresnom roku NIS Petrol rejisng tim uspeo je i da u saradnji sa vrhunskim stručnjacima iskreira dizajn Borkovićevog ševroleta koji će voziti na predstojećim ETCC trkama na Siciliji (14. jula 2013.) i u Češkoj (06. oktobar 2013.)

Prenos ETCC trka sa autodroma u Pergusi (Sicilija) ljubitelji automobilzma u Srbiji mogu pratiti u nedelju na RTS 2 (12:00) i Europsport 1 (11:15).

Komentari su zatvoreni.