MENI

Podržite Dušana Borkovića u pohodu na Siciliju!!!

Povratak korenima

12. 07. 2013. Comments (0) Views: 654 Autosport, FIA ETCC, Kružne trke

Borković sa nestrpljenjem čeka da proba ševroleta

Uoči četvrtog takmičarskog vikenda Evropskog kupa turističkih automobila koji se održava na novoj stazi Perguza, čitavu Siciliju trese trkačka groznica. Dušana Borkovića člana NIS Petrol rejsing tima, gledano iz njegovog i ugla navijača, verovatno najviše, iz praktičnog razloga, jer još nije imao priliku da sedne za volana ševrolet kruza S 2000, sa kojim će nastupiti.

– Krenulo je ludilo! Jedva čekam da provozam novi auto – kratak je komentar Borkovića, trenutka pošto su „zauzeli” boks na stazi.

SeviPerguzagaraza

Posle uspeha u Austriji na trci koja je održana krajem maja, seat leon kojeg je za tu priliku iznajmio u Danskoj, morao je na ozbiljnu reparaciju. Zbog obima poslova i nedovoljnog vremena da ga osposobe, na trenutak je bilo dovedeno učešće šampiona Evrope na brdskim stazama, na narednoj trci.
Pre nekoliko dana u Engleskoj kupljen je vrhunski pripremljen ševrlot kruz i problem je rešen. Posle brendiranja i ostalih pratećih radnji na red je došlo da Borković i proba automobil. NIS petrol rejisng tim je od četvrtka popodne na stazi, ali prvi testovi su zakazani za subotu prepodne.

– Već smo dva dana na stazi, a tek u subotu prepodne na programu su dva slobodna testa u trajanju od 90 minuta. Posle toga sledi zvaničan trening i kvalifikacije po pola sata. Znači, imaćemo četiri sata u automobilu, pitanje je samo ko ce izdržati te napore – prokomentarisao je Borković.

Trke su na programu u nedelju 14. jula, uz direktan prenos na RTS.

Komentari su zatvoreni.