MENI

Vreme je da se uvede red u mali N

Brdska trka, Avala, Trening (SNIMAK)

8. 06. 2013. Comments (0) Views: 895 Autosport, Brdske trke, Galerija

Zečević najbrži na treninzima

Promenljivi vremenski uslovi koji su direktno uticali na asfaltnu podlogu, obeležili su zvanične treninge za prvu brdsku trku na Avali u organizaciji Srpskog automobilskog saveza. Posle dve vožnje od podnožja do vrha, najbrži je bio Vladimir Zečević u pežou 206.

IMG_5478– Istina je da nisam stigao da probam auto od kako smo zamenili menjač, zato sam u prvoj vožnji imao malo neočekivani rezultat, ali se ne žalim ako uzmem u obzir da nisam ni jednom stigao prethodnih dana da prođem Avalu u civilnom automobilu. U drugoj vožnji sam zbog kiše montirao intemedijum pneumatike, tako da sam imao i drugačije vreme na cilju. U svakom slučaju kada se saberu vremena sa treninga, ispad da sam bio najbrži. U prvoj vožnji ujedno i najbolje vreme na treningu ostvario je Nikola Miljković, ali on nije vozio drugi trening, tako da preostaje da vidimo ko će na nedeljnoj trci biti brži – rekao je Vladimir Zečević.

IMG_5443Pored pomenutog Nikole Miljkovića još jedan deo takmičara nije izašao na drugi zvanični trening iz samo njima znanih razloga. Da li se čuvaju za glavni okršaj ili je nešto drugo u pitanju, moći će da saznaju svi koji u nedelju od 10.30 časova budu prisustvovali okršaju 29 vozača u sedam raspisanih klasa.

– Jasno mi je zašto nema takmičara u jugićima jer se oni navodno takmiče za SAKS Srbije, ali je više nego jasno zašto nema vozača u jačim klasama. Odgovor je jednostavan plaše se konkurencije, jer ako su mogli da vide listu prijavljenih takmičara, a siguran sam da jesu, vrlo brzo i lako su izgubili volju da se prijave, jer nemaju nikakvih šansi da se dokopaju podijuma, odnosno da se posle trke vrate kući sa peharima, onako kako su navikli već sezonama unazad – rekao je Dejan Stojić sekretar SAS.

Komentari su zatvoreni.