MENI

Šesta pobeda Vesnića na krugu u okviru CEZ šampionata

Glava Zete za stare nove početke

17. 06. 2013. Comments (0) Views: 811 Autosport, Offroad

Osvajanje Midžora na četiri točka

Minulog vikenda više od 50 posada iz zemlje i inostranstva učestvovalo je u adrenalinskom karavanu po Staroj planini, sa samo jednim ciljem, da se što bolje druže u netaknutim delovima prirode i osvoje najviši planinski vrh u Srbiji Midžor, koji se nalazi na 2164 metara nadmorske visine.

SONY DSCBratislav Minić Batak i članovi kluba organizatora ATV „Stara planina” učinili su maksimum napora da ponositi vlasnici četvorotočkaša specijalno pripremljenih za bespuća tokom dva dana u potpunosti uživaju, ali i da se dobrano pomuče na određenim delovima, kako bi poželeli i drugi put da dođu.

SONY DSC– Tokom dva dana svi učesnici karavana prevalili su oko 180 kilometara vrlo teške terenske vožnje, ali sa neprekidnim osmehom i pogledom koji je govorio da su maksimalno uživali. Bilo je jedno četiri prevrtanja, naravno bez posledica po posade, jer su terenska vozila adekvatno pripremljena za sve izazove van puteva, a vrhunca dvodnevnog karavana bilo je prevrtanje u Timoku, na pet kilometara od cilja u vlastitoj režiji. Malo me boli desna ruka, ali i to je sastavni deo avanture – rekao je Minić.

SONY DSCKaravan je pre svega imao avanturističko adrenalinski karakter i prevashodno je bio namenjen ljubiteljima vožnje van terena, tako da nema pojedinačnih pobednika. Koliko su Stara planina i sama organizacija bile zanimljive učesnicima, govori i veliki broj posada iz Slovačke, Mađarske, Makedonije i naravno Srbije.

SONY DSC– Prvog dana smo direktno iz Knjaževca krenuli ka granici sa Bugarskom i vozili se od jednog graničnog kamena do drugog u ukupnoj dužini od 30 kilometara. Preostalih 60 kilometara koliko smo predvideli u programu, učesnici su prevalili u mešovitoj vožnji sa neophodnim zaustavljanjem zbog obroka.

SONY DSCDrugog dana posle uspešnog osvajanja Midžora krenuli smo put Kalne, gde smo kod Ćire Čolte pojeli nezaboravni vojnički pasulj i napravili kraću pauzu. U Knjaževac smo se vratili forsirajući Timok i tako zatvorili krug od 180 kilometara, na opštu radost i veselje svih učesnika – sumirao je utiske višestruki šampion Srbije u kategoriji terenskih vozila.

Komentari su zatvoreni.