MENI

Buđenje iz zimskog sna

NA KORAK DO FORMULE 1 Mian Nikolić

Milan Nikolić talentovani karting vozač

2. 03. 2013. Comments (0) Views: 1171 Karting

Grand pri i Trofej Beograda za amatere

Istekao je rok za prijavu karting amatera za aktuelnu sezonu, koji će se nadmetati u okviru BEOKART Grand Pri šampionata. Da bi se domogli titule vozači će morati da pokažu i dokažu umeće na 11 takmičarskih dana tokom sezone i to na 11 trka u individualnoj i čak 47 trka u timskoj konkurenciji.

ko-se-prijavi,-taj-se

KO SE PRIJAVI, TAJ SE
Veselo društvo u SAMSB

Šampionat će biti održan pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda i Sportskog auto moto saveza Beograda, a u organizaciji SKU „Beokart”. Posle odlično organizovanog prošlogodišnjeg kupa za Trofej Beograda, ponovo im je poverena organizacija, sa dodatkom da će se bodovati i za Beokart GP šampionat.

Do poslednjeg predviđenog dana za prijave, na adresu organizatora pristiglo je 14 individualnih i 5 timskih prijava, pa je odlučeno da maksimalan broj učesnika na takmičarskom danu može biti 16, uz 4 dodatna mesta koja se mogu otvoriti po posebnoj dozvoli organizatora.

Prolećni deo takmičenja će se voziti u okviru 2 takmičarske grupe i to tako da će se u prvoj nalaziti iskusniji vozači, koji se ujedno i timski takmiče, a preostali će formirati drugu takmičarsku grupu. U jesenjem delu grupe se spajaju, a takmičari će najboljeg među sobom dobiti nakon pomenutog Trofeja Beograda, kojim će se završiti individualni deo šampionata. Prava poslastica za kraj sezone, u konkurenciji timove 60 minuta endjuranas takmičenja.

Kakva nas sezona očekuje, možemo zaključiti na osnovu takmičara koji su do sada prijavili svoje učešće. Favorita za trijumf će biti teško predvideti, obzirom da će već na gridu prve trke sezone stajati ukupno 5 prošlogodišnjih šampiona, ali i bar 3 debitanta koji će pokušati da se nametnu i dokažu da su dostojni konkurenciji u kojoj voze. Spisak prijavljenih takmičara, sa njihovim poslednjim rezultatima, se može videti i preuzeti na sajtu BEOKART-a u delu Info/Prijave.

Početak sezone je zakazn za 31. mart, ukoliko vremenski uslovi to dozvole. Novi takmičari se mogu prijavljivati i nakon isteka roka za prijave, ali samo do popune definisanog maksimalnog broja učesnika.

Komentari su zatvoreni.