MENI
FALI MU ŠESTA BRZINA Borković i španski inženjer

Šesto vreme bez šeste brzine na treningu u Monci

ŠPANCI PREPOZNALI KVALITET Dušan Borković

Borkovića traži seatovo sportsko odeljenje

24. 03. 2013. Comments (0) Views: 737 Autosport, FIA ETCC, Kružne trke, Video

Borković na podijumu u Monci

Najbrži Srbin Dušan Borković sa uspehom je počeo sezonu Evropskog kupa turističkih automobila (ETCC). U nedelju su po jakoj kiši na čuvenoj pisti u Monci održane dve trke. Uprkos problemima sa nedovoljno pripremljenim automobilom Borković je postigao značajan rezultat. Član NIS Petrol rejsing tima osvojio je bodove na obe trke, u prvoj je zauzeo 8. mesto, a u drugoj je bio 3. u najjačoj klasi (S2000) elitnog evropskog takmičenja.

BEZ BRANIKA Borković na prvoj trciU prvoj trci Borković je startovao sa četvrte pozicije. Odlično je vozio, probio se na drugu poziciju i napadao je vodećeg. Posle kontakta sa drugim automobilom Borkovićev seat leon ostao je bez dela branika. Sudije su sredinom trke Borkovića kaznile prolaskom kroz boks, čime su ga udaljili od borbe za vrh. Borković je na kraju trke imao 8. vreme u klasi S2000.

– U prvoj trci sam imao problema sa preupravljanjem i auto se ponašao kao da je na ledu. Kazna prolaskom kroz pit je usledila zbog nepropisnog prelaženja preko žute linije u drugoj krivini, čega nisam bio ni svestan u tom trenutku, s obzirom da sam vozio pod ogromnim naletom adrenalina. Kasnije sam ostao bez dela branika posle kontakta sa drugim autom- rekao je Borković.

Pola sata kasnije vožena je druga trka. Borković je startovao sa 17. pozicije, ali je odličnom vožnjom uprkos svim problemima, na cilju bio treći. Postignuiti rezultat je još značajniji kada se zna da su Borkovićevi konkurenti znatno iskusniji u ovom takmičenju, da su vozili pripremljenije automobile i da su imali mnogo više odvozanih treninga.

OBILAŽENJE U TEŠKIM USLOVIMA– Drugu trku počeo sam sa novim branikom, ali sam izgubio metlicu brisača, pa su uslovi stvarno bili nemogući i skoro ništa nisam video. To je bilo opasno, pre svega prilikom kočenja, gde se naglo smanjuje brzina i treba izbeći udarac sa autom ispred. U svakom slučaju treće mesto u drugoj trci i ukupno sedam poena na Monzi su me ohrabrili i dali pozitivan signal za naredne izazove za koje je preduslov da se auto sredi. Idemo dalje!!! izjavio je Borković po završetku takmičenja u Monci.

Naredne dve trke biće vožene 28. i 29. aprila u Slovačkoj.

PLASAMAN POSLE DVE TRKE

Klasa S 2000 : 1.P. Fulín 21 poen, 2. K. Fišer 14, 3.P. Rikli 10, 4.M. Gračev 8, 5.O. Petrikov 8, 6.A. Guger 8, 7.D. Borković 7, 8.M. Matejovski 5, 9.M. Homola 2 i 10.R. Hertner 1

SNIMAK PRVE TRKE:

SNIMAK DRUGE TRKE:

Komentari su zatvoreni.