MENI

Treća sreća za krug i brdo

TAKMIČARI I PUBLIKA STVARAJU PROBLEME

Reli Dakar može uništiti fosile stare 20 miliona godina

23. 12. 2012. Comments (0) Views: 1587 Autosport, Kružne trke

Jugo Hibrid novi izazov

Decembar mesec uglavnom je rezervisan za sumiranje rezultata i odmor. Prava dešavanja kreću praktično odmah posle novogodišnjih praznika, ali postoje oni koji su već krenuli u pripreme. Juniorski šampion za sezonu 2012, u klasi mali N Sportskog auto karting saveza Srbije(SAKSS) je Petar Miloradović, momak koji je odlučio da se već u narednoj godini oproba u jačoj kategoriji, jugo Hibrid. Auto je već stigao u Topolu.

APSOLVIRAO MALI N Petar Miloradović

APSOLVIRAO MALI N
Petar Miloradović

U pitanju je šampionski jugo Nenada Mijaljevića, pa se Miloradović sa pravom nada da će taj „pelcer“ kod njega uroditi plodom,, ali je svestan činjenice da su hibrid i takmičari u istom svet za sebe.

– Probao sam automobil reda radi i odmah smo krenuli na kompletnu reparaciju pod dirigentskom palicom Miloša iz Kragujevca. Razlika u odnosu na klasu 1 je evidentna, ali je SAKSS za 2013 najavio komercijalua gumu za hibride, tako da ćemo videti kako se ponaša bez slikova. Na meni je da godinu iskoristim za sticanje iskustva i završim što više trka – jasan je momak iz Topole.

Petra ne muči najava da se klasa hibrid gasi.

– Takvu odluku su najavili čelnici SAS. Što se mene tiče hibrida vozim u SAKSS, mali N ću rentirati i pojaviti se sigurno na nekoliko trka pod patronatom SAS. Ipak se nadam da će biti nešto od priča povodom ujedinjenja saveza i verujem da u tom slučaju hibrid opstaje. Smatram da je ispravno da se uvede starosna granica za mali N. Previše je starijih kolega u klasi koji treba da prepuste borbu za titule omladincima koji su duplo mlađi od njih i da nove izazove pronađu u višim klasama. – rezonuje Petar.

P. Janković

Komentari su zatvoreni.