MENI

Makadamski izazov za posade iz MM Pauer tima

Šampioni premijerno na makadamu

NA AVALSKOM TRONU Petar Jovanović

6. 11. 2012. Comments (0) Views: 549 Autosport, Ostalo

Prva pobeda Petra Jovanovića

Uspešna trkačka tradicija porodice Jovanović nastavlja se i dalje. Brdska trka na Avali bila je mesto gde su otac i sin, Zvezdan i Petar, još jednom pokazali od kakvog su „štofa“. Ovoga puta više pažnje posvetićemo junioru, koji je na Avali stigao i do svoje prve pobede u karijeri, na finalnoj trci sezone brdskog šampionata Srpskog automobilskog saveza.

NA AVALSKOM TRONU Petar Jovanović

NA AVALSKOM TRONU
Petar Jovanović

Petar Jovanović već je dobro poznato ime srpskog automobilizma, a prvi trijumf je dodatni podsticaj mladom takmičaru da u sezoni 2013. još ozbiljnije krene u lov na podijume. Petar se prvi put zvanično takmičio 2009. godine na brdskoj trci u Pirotu, gde je osvojio odlično četvrto mesto u jakoj konkurenciji. Iste godine sa hibridom premijerno startuje i na kružnoj trci u Kraljevu.

Od pre dve godine nastupa u klasi 1, poznatijoj kao mali N, a napredak je evidentan iz sezone u sezonu. Takmičarsku godinu koja je zvanično finiširana mladi Jovanović završava na trećem mestu u generalnom plasmanu SAS, na brdu i krugu. Veliku zahvalnost, kako sam kaže, duguje porodici i ocu Zvezdanu kao i auto servisu Goran, bez čije pomoći ne bi ni bilo ovih rezultata.

P. Janković

Komentari su zatvoreni.