MENI

Makadamski izazov za domaće posade

Čibej slavio u škodi oktaviji WRC

24. 11. 2012. Comments (0) Views: 946 Autosport, Reli

Lagano zagrevanje za makadam

Srpski relisti definitivno nemaju mira čak ni kada je sezona domaćih takmičenja okončana. Tri domaće posade, interesantno sve u automobilima marke „reno klio“, pošli su put Hrvatske, tačnije u okolinu Zagreba, u varošicu Sveta Nedelja, gde se održava 3. Santa Domenika reli šou. Kao što ime samo kaže, u pitanju je manifestacija promotivni spektakl, mada kako smo već videli iz priloženog, gotovo sve posade ulaze u takmičenje kao da je reč o borbi za bodove!

UDARNA PESNICA MM POWER TIMA Staniša Lazarac i Živko Gajić

UDARNA PESNICA MM POWER TIMA
Staniša Lazarac i Živko Gajić

Srpsku „ekspediciju“ predvode takmičari beogradske ekipe „MM power“, koja ima dve posade. U prvom „reno kliu“ sedeće Nenad Vićentić i Branislav Pijević, dok će za volanom drugog „klia“ biti Staniša lazarac i već afirmisani vozač, Živko Gajić, koji je ovoga puta u ulozi suvozača. Pored njih, tu je i Vladica Rabrenović, u svom novom „kliu“, pripremljenom za makadamsku podlogu. Uz njega će ovoga puta biti Hrvat Crnčec, jer je dugogodišnji suvozač Radmil Radivojević zbog privatnih obaveza primoran da ostane kod kuće.

Makadamska podloga je potpuni novitet za srpske posade, pa su svi imali prilike da se tokom subotnjeg upoznavanja staze (u serijskim automobilima) otprilike pripreme za izazove koji ih u nedelju očekuju. Interesantno je da ovaj reli šou ima samo jedan specijalni ispit, po imenu Savršćak, koji se vozi četiri puta. Prava zanimljivost je da se dva puta Savršćak vozi u „levom“ smeru, a potom i dva puta u suprotnom smeru!

Na listi prijava organizatora, AKK Sveta Nedelja, našle su se čak 84 posade iz Hrvatske, Srbije, Slovenije i Mađarske. Startni broj 1 poneće Ivan Čibej i Saša Stanišić, u atraktivnom WRC automobilu. Tu su i Mađar Silađi, Slovenac Peljhan, neizbežni domaćin Jure Šebalj i gotovo svi ostali najznačajniji „faktori“ reli sporta u regionu.

VESELA DRUŽINA Nenad Vićentić i Branislav Pijević

VESELA DRUŽINA
Nenad Vićentić i Branislav Pijević

S obzirom da je Sveta Nedelja samo nekih 20 kilometara udaljena od Zagreba, domaći navijači bi vrlo brzo i lako mogli prisustvovati ovom svojevrsnom spektaklu. Start relija zakazan je za nedelju u 08: 30 časova, a svečano proglašenje i dodela nagrada biće u 16: 30 sati.

Svi putevi vode kod Ćure

Tačka svih susreta, barem kada su naši relisti i njihovi hrvatski prijatelji u pitanju, je nedavno otvoreni restoran srpskih specijaliteta, simpatično nazvan Kill grill! Vlasnik restorana je poznati relista i višestruki učesnik Dakar relija, Dražen Ćurić, i sam učesnik Santa Domenika spektakla, u svom poznatom „bagiju“. Inače, šef kuhinje je nadaleko znani Marko Gurman iz Bajine Bašte, tako da o kvalitetu hrane i celokupne usluge ne vredi zalud trošiti reči hvale!

I. Marković

Komentari su zatvoreni.