MENI

Zlatibor novi izazovi za stare majstore volana

Sporna debljina klapne

2. 10. 2012. Comments (0) Views: 740 Autosport, Kružne trke

Vidimo se na Batajnici

Vikend u Banjaluci za Milovana Mikicu Vesnića počeo je više nego odlično. Dominacija na treningu vozaču ASK Sport Auto Vesnić donela je prvu startnu poziciju i sekundu prednosti ispred najvećeg konkurenta Zorana Kastratovića. Ipak sitna greška na startu nedeljne trke onemogućila je Užičanina da trku pre kraja aktuelne sezone osigura još jednu titulu šampiona regionalnog KUP takmičenja i Srbije.

ČESTITKE BOLJEM Mikica Vesnić

ČESTITKE BOLJEM
Mikica Vesnić

Ono što je sigurno ljubitelji auto sporta imali su jedinstvenu priliku da uživaju u fenomenalnoj trci „branik na branik“ koja se retko viđa u klasi ST.

– Malo sam zakasnio na startu što je Kastratović iskoristio i poveo trku. Svima nama je poznato da onaj koji prvi stigne do prve krivine u Zalužanima ima najviše šansi za pobedu. Staza je takva, preuska za moju klasu, i gotovo je nemoguće izvršiti preticanje pa je ostalo samo da vršim konstantan pritisak na Zorana i čekam njegovu eventualnu grešku. Na moju žalost Kastro nije od onih koji često greše. Odlično je odvozio celu trku i ja sam morao da se zadovoljim drugom pozicijom. Ovom prilikom želim da čestitam Kastratoviću na pobedi i publiku pozovem na finale sezone u Beogradu. Nadam se da će trka biti jednako zanimljiva kao ova u Banjaluci ali sa boljim ishodom po mene – kroz smeh je poručio Vesnić.

Trku pred kraj Vesnić ima dve, a Kastratović jednu pobedu, pa će takmičenje na Batajnici koja je zakazano za 20 i 21. oktobar iznedriti šampiona. Kako Vesnić ima tri pol pozicije za titulu mu je dovoljno i drugo mesto, ali poznajući aktuelnog šampiona jedini cilj je pobeda. Taktiku sigurno ostavlja za neku drugu priliku.

P. Janković

Komentari su zatvoreni.