MENI
ZA NIJANSU TEŽI USLOVI NA STAZI I NEBU Drifteri u Vršcu

Serbian Drift Championship Stage 1 Vršac

Tara kao trening pred Ilirsku Bistricu za Vesnića

16. 08. 2012. Comments (0) Views: 555 Autosport, Brdske trke

Tara se kandiduje za Evropu

Posle letnje pauze u vikendu pred nama međunarodnom brdskom auto trkom na Tari startuje drugi deo nacionalnih šampionata Saveza u okruženju i dva nacionalna, plus kup takmičenja pod okriljem FIA. Ujedno ASK Balkan organizacijom desetog jubilranog takmičenja direktno konkuriše da naredne godine bude domaćin takmičenja za šampionat Evrope.

MEĐUNARODNA BRDSKA TRKA ZA NASTAVAK SEZONE NEKOLIKO KUPOVA I ŠAMPIONATA Dragan Simić

MEĐUNARODNA BRDSKA TRKA ZA NASTAVAK SEZONE NEKOLIKO KUPOVA I ŠAMPIONATA
Dragan Simić

Test za ulazak u vrh takmičenje Starog kontineta počinje još u petak 17. avgusta tehničkim prijemom i verifikacijom u vremenu od 15 do 20 časova ispred hotela „Beli bor“ na Tari. Sutradan prepodnevni deo dana rezervisan je za naknadni tehnički, a zatim slede dva zvanična treninga.

– Drago mi je da u desetoj jubilarnoj godini organizacije brdske trke na Tari, imamo mogućnost da se kandidujemo da naredne godine budemo domaćini takmičenja za šampionat Evrope. To će biti razlog više da se maksimlano potrudimo, a mislim na sve učesnike, da sve protekne u najboljem redu, onako kako je to deceniju unazad i bilo na Tari. Istini za volju poslednje dve sezone, vozimo „kraću“ varijantu, ali samo takmičnje ni jednog trenutke nije izgubilo na uzbuđenju. U prilog tvrdnji govori, gotovo po pravilu, najveći broj učesnika, u odnosu na takmičenja tog ranga u okruženju. Publika je standardno u velikom broju pored staze, tako da ništa neće nedostajati, da svi koje vole auto sport provedu vikend na predivnoj srpskoj planini – rekao je Dragan Simić organizator.

Najveća nedoumica koja je vladala nekoliko dana uoči takmičenja bila je, da li će takmičari sa SAKSS licencama imati pravo nastupa, jer međunarodna automobilska federacija prepoznaje samo SAS, kada je organizacija međunarodnih takmičenja u pitanju u Srbiji. Konsultovana je stara dobra FIA, koja je poslala objašnenje u dopisu kojim je omogućila, da vozači sa SAKSS licencom mogu učestvovati i biti bodovani, ali će morati da startuje 10 minuta, posle poslednjeg takmičara sa licencom koju priznaje, ista.

Start prve trke u nedelju 19. avgusta zakazan je za 11.30 časova, a druge dva sata kasnije.

Komentari su zatvoreni.