MENI

Značaj finalnog kruga

JAHAČI U KLASI 600 SS Krivina kod boksa

Zalužani najava letnje pauze

GUŽVA U BOKSU Dejan Stojković Košturac sa porodicom i prijateljima

4. 07. 2012. Comments (0) Views: 481 Brzinski, Motociklizam

Košturac spreman za nove izazove

Ljubav Dejana Stojkovića Košturca prema brzinskom motociklizmu ne poznaje granice. Dovoljno je reći da duži niz godina živi i radi u dalekoj Švedskoj, gde je standard ako ništa drugo i pored toga što je hladno, ali kada počne sezone moto trka u Srbiji, ne pita šta košta.

 GUŽVA U BOKSU Dejan Stojković Košturac sa porodicom i prijateljima Minulog vikenda na Beranovcu vozi je takmičenje koje je organizovao AMKK Divlji iz Kragujevca njegov matični klub u klasi 1000 hepening. Ne samo da je vozio već je i publiku u nekoliko navrta ostavljao bez daha.

– Beranovac je mogu reći domaća staza, jer već nekoliko godina unazad Nenad Petrović Šone za čiji klub vozim uspešno organizuje takmičenje za šampionat Srbije. Minulog vikenda bio sam odlično raspoložen i pored ogromne vrućine koja je vladala tokom kvalifikacije i same trke, jer sam u boksu imao podršku cele porodice i naravno prijatelja. Odlično sam startovao i grabio ka vodećoj poziciji iz kruga u krug, dok nisam u jednom trenutku praktično na tren izgubio kontrolu nad motorom. Uspeo sam da se vratim na stazu bez posledica i završim trku na trećem mestu. Reakcije publike, ali i svih mojih ljudi iz boksa odmah posle trke, jasno su mi nagovestile kakvu sam akrobaciju izveo na stazi i koliko je stvarno opasno izgledalo, ali to je sastavni deo moto sporta – rekao je Stojković.

Za manje od dva dana na redu je četvrta trka Otvorenog šampionata Srbije u brzinskom motociklizmu, koja se održava na Zalužanima kod Banjaluke.

– Kada su u pitanju Zalužani imam ponude od drugara da putujemo zajedno, kako bi smo smanjili troškove. Moji iz matičnog kluba ne idu, a ja ću za manje od 24 časa morati da prelomim, šta mi je za činiti. Spreman sam za nove izazove, samo je pitanje u kakvom ću aranžmanu putovati do Banjaluke – kazao je Dejan Stojković Košturac.

Komentari su zatvoreni.