MENI
POBEDNIČKI NIZ JAHAČA IZ ARILJA Dušan Blagojević

Blagojević prvi i na Zalužanima

DVOJAC SAGMAJSTER REJISNG TIMA Gabor Sagmajster 117 i Aleks Varadi 100

Evropa u Globarima

STARTNA RAMPA Detalj sa prošlogodišnje trke

12. 07. 2012. Comments (0) Views: 686 Motociklizam, Motokros

Globare izazov za sve krosere

Jednom godišnje Moto kros klub „Gajić“ iz Kruševca domaćin je i organizator najvećeg motokros takmičenja u Srbiji koje se boduje za Istočnoevropski i Otvoreni šampionat Srbije u klasama MX 65, MX 85, MX-1, MX-2, MX-3 i MX-ATV. Pored Istočnoevrospkog i nacionalnog šampionata voziće se i kvalifikacije za Veliku nagradu Evrope u klasama MX-65 i MX85.

 STARTNA RAMPA Detalj sa prošlogodišnje trke Takmičenje će se održati 15. jula u blizini Kruševca, na stazi Globare čija dužina iznosi 1700 metara, minimalne širine 10, maksimalne 15 metara, broj krivina je 25, a staza ima 2 uspona i 22 skoka. Minimalan broj sudija na stazi je 16, dok je maksimalan broj 20.

Petak, 13.juli rezervisan je za dolazak takmičara, dok je za 19.00 časova predviđena žurka. U subotu od 10.00 do 18.00 časova održaće se slobodni i kvalifikacioni treninzi, a potom ponovo u isto vreme sledi žurka.
Glavni događaj očekuje nas u nedelju u 12.00 časova za kad je zakazano svečano otvaranje trke, a za 18.00 časova predviđeno je proglašenje pobeedniika.

Pored predstavnika Srbije, učestvuju i takmičari iz Ažerbejdžana, BiH, Bugarske, Hrvatske, Kipra, Makedonije, Mađarske, Grčke, Izraela, Kazahstana, Moldavije, Crne Gore, Rumunije, Slovenije i Turske.

Kako je odlazak u susedne zemlje na preostale trke u kalendaru Istočnoevropskog šampionata priličan finansijski izdatak, ovo je jedinstvena prilika za sve domaće takmičare koji nemaju novca da putuju, da se ogledaju sa konkurencijom iz okruženja, kako bio shvatili koliko su u međuvremenu napredovali, ili..

U svakoj od pomenutih klasa, imaćemo takmičare koji mogu da konkurišu za pobednički podijum, tako da će publika koja standradno dolazi u velikom broju, imati prilke da navija za domaće jahače, ali i da se u isto vreme divi majstorima volana iz zemalja u okruženju.

Komentari su zatvoreni.