MENI
KROZ PRAŠINU DO PEHARA

Između dve vatre

NA KORAK DO PODIJUMA Dragoj i Konstatinović

Dragoj peti na Šajcleru

SPREMNI ZA SVE IZAZOVE Dragan Dragoj i balanser Zlatko Konstatinović

19. 07. 2012. Comments (0) Views: 695 Brzinski, Motociklizam

Dragoj na Šajcleru u F 2 kategoriji

U vikendu pred nama na najstarijoj aktivnoj stazi u Nemačkoj, Šajcler biće održano svetsko prvenstvo u motociklima sa prikolicom. Boje Srbije brane Dragan Dragoj i balanser Zlatko Konstatinović na kavasakiju sa direktnim ubrizgavanjem u kategoriji F 2, motora proizvedenih do 1983. godine. Tokom tri dana, više od 500 takmičara u svim kategorijama, oprobaće se na stazi koja je prvi put bila organizator trka daleke 1923. godine.

 SPREMNI ZA SVE IZAZOVE Dragan Dragoj i balanser Zlatko Konstatinović – Prošle godine nismo učestvovali na legendarnom Šajcleru zahvaljujući nizu okolnosti, koji su nas u tome sprečili. Za aktuelnu sezonu počeo sam pripremama još u februaru, kada samo poslao prijave za dve posade u ujedno platio kotizaciju. Želeo sam da nas organizator shvatio ozbiljno, jer to zapravo i jesmo, mada je bilo priličnog dopisivanja prethodnih meseci – veli Dragan Dragoj poznatiji kao Draguljče, alfa i omega moto klasik discipline u domaći okvirima.

Vlasnici starovremenskih motocikala, a naročito takmičarskih, koji mogu da izađu na megdan, nisu tako česta pojava, kako kod nas tako i u inostranstvu. Nemački pedantno, organizator je do tančina tražio sve podatke o motoru, ali nisu računali da je Draguljče nebrušeni dragi kamen, koji do tančina poznaje propise.

– Njihovo je bilo da pitaju, moje da im dam odgovore, čakam sam i fotografije poslao, da se uvere da ja stvarno posedujem takav motor, kao što sam i naveo. Onda sam ja za njih imao određenih pitanja, jer ozbiljno pratim dešavanja u moto sportu. Čak sam i naglasio da moj motor ima direktno ubrizgavanje i to sa prvim kompjuterom koji je najprostiji, i da bi mi više odgovarala da „stavim” karburator. Međutim, oni kažu da nije dozvoljeno direktno ubrizgavanje, a ja im odgovorim da je motor proizveden do 1983. godine kao takav i da zadovoljava uslove. To je samo jedan od detalja, ali me u svakom slučaju raduje, što vode računa o svemu – rezonuje Dragoj.

Kakvi vas uslovi na stazi očekuju tokom vikenda i koliko ćete imati vremena da se upoznate sa istom, koja važi za izuzetno brzu.
– Već od petka 20. jula rano prepodne počinju slobodni, zatim i kvalifikacioni treninzi, tako da ću za to vreme moći da se upoznam sa uslovima na stazi. Mene više brine što najavljuju kišu, a mi kao po običaju manjkamo sa kišnim gumama. Ali, nisam se dao iznenaditi već sam na internetu video šta nas očekuje, pa sam naručio kišne gume, koje nisu ni malo jeftine. Ako ne bude previše vode na stazi voziću na slikovima, jedino ako ne proglase trku kišnom, a tada ću morati da na montiram gume za kišu. Mada meni ne bi smetalo da vozim i na slikovima – kaže Dragoj.

Tokom tri dana, svi učesnici imaće zgusnut program, prošaran treninzima i trkama, na opštu radost publike, koja tradicionalno dolazi u velikom broju.

Komentari su zatvoreni.