MENI

Licenciranje Beranovca za trku zakazanu 16. juna

Borković se vraća u Češku po svoje

1. 06. 2012. Comments (0) Views: 676 Autosport, Kružne trke

Zalužani uvertira regionalnog kupa na kružnim stazama

Sezona takmičenja na kružnim stazama auto sporta regionalnog kup takmičenja „Bezbednost na putevima” startuje ovog vikenda trkom na Zalužanima pokraj Banjaluke. Posle duge zimske pauze, za prvi vikend jula na adresu organizatora stiglo je tačno 60 prijava što u svakom slučaju nagoveštava uzbudljivu uvertiru takmičenja koje ulazi u drugu sezonu.

KANDIDATI ZA TRON U E 1 Mikica Vesnić i Zoran Kastratović

KANDIDATI ZA TRON U E 1
Mikica Vesnić i Zoran Kastratović

Pomenuti broj učesnika, pod uslovom da svi „prođu” tehnički prijem i verifikaciju biće razvrstan u grupe A/SP, N i E 1. Praksa nalaže da dobar takmičara nema manira da pošlje prijavu, već se na dan prijema i verifikacije uredno prijavljuje za takmičenje, tako je realno očekivati još nekoliko učesnika.

Raduje činjenica da je dosta vozača iz Hrvatske već na Zalužanima i trenira, za razliku od premijerne sezone, kada ih je jedino bilo najviše na domaćoj stazi Grobnik kraj Rijeke. Domaćih učesnika ima u pristojnom broju, ali nedostaje nekoliko odličnih vozača iz Crne Gore i Srbije. Đetići mahom nisu stigli sve da ušrafe, pa sve odlažu za naredni okršaj. Kada je u pitanju Srbija, gledaoci će po svemu sudeći biti uskraćeni za veliki broj jugića koji voze u klasi Hibrid, zbog navodnih zabrana od starne klubova takmičarima da voze.

Za promenu neizvesnost i uzbuđenja očekuju su u grupi A/SP gde nekoliko fokusa, alfi i pežo sasvim sigurno obećavaju spektakl. Grupa N ima svoje draži, dok će možda najmanje uzbudljivo biti u E 1 gde će se samo Mikica Vesnić, Pavle Komnenović i Zoran Kastartović boriti za tron, dok se konkurencije na spremi za Rijeku.

Prvog dana u subotu 2. juna na repertoaru su kvalifikacioni treninzi i trka za Centralno evropsku zonu(CEZ), a sutradan trka regionalnoga kupa sa početkom od 11 časova.

Komentari su zatvoreni.