MENI
U SKLOPU PRIPREMA ZA DAKAR 2013 Marko Kopunović i Gabor Sagmajster

Sagmajster slavio u Kozarevcu

POVRATAK NA STARE STAZE SLAVE Miloš Đorđević

Đorđević najbrži na Jeljenu

ODLIČAN NA MOTODROMU Nikola Gajić

26. 06. 2012. Comments (0) Views: 642 Brzinski, Motociklizam

Gajić najbrži na Istanbul parku u 125 kubika

Treća trka Istočnoevropskog šampionata u brzinskom motociklizmu koja je prošle nedelja održana na pisti Istanbul park u nekadašnjem Konstantinopolju u Turskoj, u konkurenciji reprezentacija pripala je jahačima iz Srbije. U sve tri klase naši su se domogli pobedničkog postolja i to prvog mesta u 125 kubika, drugog u 600 super sport i trećeg u 1.000 štok sport. Preostali članovi ekspedicije predano su sakupljali bodove, što je rezultiralo još jednim prvim mestom u konkurenciji nacionalnih Saveza u aktuelnoj sezoni.

 ODLIČAN NA MOTODROMU Nikola Gajić Posle dve vezane Bugarske koje su značajno bliže, usledila je prva od dve trke u dalekoj Turskoj, ali u idealnim uslovima, na stazi koja je sagrađena za takmičenje F 1. U tom slučaju ne čudi da je veliki broj domaćih takmičara uprkos daljini, otputovao, kako bi se oprobao u pravim uslovima.

Mlađani Nikola Gajić u 125 kubika najbolje se snašao u zadatoj konkurenciji i sasvim zasluženo osvojio pehar za prvo mesto i dragocene bodove, sa kojima može da se bori za titulu. U 600 super sport Nenad Stojanović osvojio je drugo mesto i nešto manje bodova od planiranih.

– Sve bi bilo drugačije da nisam ozbiljno pao na nezvaničnom treningu i oštetio motor, tako da sam na nedeljnoj trci vrlo brzo izgubio vodeće mesto iz kvalifikacija, jer je elektronika počela da brljavi. Posle nekoliko krugova sve se sredilo, ali je bilo kasno da jurim vodećeg, pošto sam se osvojio drugo mesto. Bitniji su mi bili bodovi i da bezbedno stignem do cilja. Pobedio je Turčin, ali je zato trenutno drugoplasirani u klasi završio tek na sedmom mestu, tako da sada imam lepu bodovnu prednost uoči sledeće trke – rekao je Stojanović.

Miloš Milovanović u najjačoj klasi osvojio je treće mesto, iza Martina Čoja i Kalina Kuleva, zbog problema sa menjačem. U trenutku kada je tokom trke izgubio petu brzinu, ostao je bez šansi da se bori za najviši stepenik na podijumu.
Sledećeg vikenda sledi trka za Otvoreni šampionat Srbije na Beranovcu, nedelju dana kasnije okršaj na Zalužanima i još jedan Istanbul park za Istočnoevropski šampionat. Posle toga sledi kraća letnja pauza.

Komentari su zatvoreni.