MENI
U DVOSTRUKOJ ULOZI Dragoslav Perišić

Kišna trka u najavi

JOŠ UVEK NEDOSTIŽAN Miloš Milovanović

Milovanović bez premca u Vršcu

TREĆI NA STARTU DRUGE TRKE SEZONE Željko Staničić

26. 05. 2012. Comments (0) Views: 478 Brzinski, Motociklizam

Milovanović i Staničić ispod minuta na treningu u Vršcu

Druga trka Otvorenog šampionata Srbije u brzinskom motociklizmu koju organizuje AMKK Dijamant iz Aranđelovca okupila je više od 100 jahača u dve discipline sporta brzina na dva točka. Tačno 61 takmičar u brzinskom motociklizmu prošao je tehnički prijem i verifikaciju i na taj način ispunio uslov da startuje na zvaničnim kvalifikacionom treninzima na pisti Pilotske akademije JAT u Vršcu, „ostatak” družine čine takmičari na starovremenskim mašinama.

 TREĆI NA STARTU DRUGE TRKE SEZONE Željko Staničić Kao i što se dalo očekivati najuzbudljivije bilo je u klasi 1000 štok sport. Iako je u pitanju bio kvalifikacioni trening, takmičari su prašili kao da se trkaju, što je rezultiralo da čak tri takmičara odrade krug od 2410 metara, ispod jednog minuta. Prvo vreme u vlasništvu je Miloš Milovanovića, drugi je gost iz Slovenije Janez Prosenik, a treći u prvom startnom redu na nedeljnoj trci biće Željko Staničić, aktuelni šampion. Nenad Petrović imao četvrto, a Dragoslav Perišić takmičar i organizator peto vreme.

Ništa manje uzbuđenja, viđeno je u klasi 600 super sport, gde je Nenad Stojanović ostvario prvo vreme, drugi je Vedran Močibob, a treći je Marko Stošić. U 600 hepening klasi pol poziciju ima Dušan Blagojević, dok je u klasi do 1000 kubika hepening najbrži na treningu bio Dejan Radulović. U 125 kubika Nikola Gajić ima prvo vreme, ali samo dva deseta dela sekunde bio ej sporiji Jovica Lubura, što obećava uzbudljivu trku u kategoriji zujalica.

Start prve trke klase 600 hepening zakazan je za nedelju 27. maja u 12.15 časova, posle čina svečanog otvaranja.

Komentari su zatvoreni.